Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank, Credit Suisse: Αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στις 27/10

Deutsche Bank, Credit Suisse: Αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στις 27/10
Αρχικά, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε ακόμα μία αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες τον Οκτώβριο, συγκλίνουν Deutsche Bank και Credit Suisse.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 50 μονάδων βάσης.
Οι αναλυτές σημείωσαν την καθοδήγηση από την επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, ότι τα επιτόκια είναι «πολύ μακριά» από τα κατάλληλα επίπεδα για την έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο και ότι θα πρέπει να αναμένονται αυξήσεις στις «επόμενες αρκετές συνεδριάσεις».
«Αυτό υπογραμμίζει την έλλειψη ευαισθησίας της ΕΚΤ στους παράγοντες που επιβαρύνουν την ανάπτυξη και την εστίαση στις προσπάθειες μείωσης του πληθωρισμού», ανέφερε το σημείωμα της Deutsche.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Credit Suisse αναβαθμίζοντας επίσης την πρόβλεψη της για την ΕΚΤ. Ειδικότερα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι τώρα αναμένουν αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης