Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αναπόφευκτη η ύφεση στη Γερμανία - Η προειδοποίηση για Κίνα και αμερικανικές τράπεζες

Deutsche Bank: Αναπόφευκτη η ύφεση στη Γερμανία - Η προειδοποίηση για Κίνα και αμερικανικές τράπεζες
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank υποστήριξε πως «η κυριαρχία των αμερικανικών τραπεζών δεν είναι νόμος της φύσης»
Σχετικά Άρθρα

Για ύφεση σε Γερμανία προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για Κίνα και αμερικανικές τράπεζες.
Ειδικότερα, ο Sewing υποστήριξε ότι η Κίνα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη χώρα και ότι η Ευρώπη χρειάζεται μεγάλες τράπεζες για να αποκρούσει τις αμερικανικές.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο Sewing είπε ότι η Γερμανία «δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποτρέψει μια ύφεση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει το «άβολο ζήτημα» της Κίνας, δεδομένης της «αυξανόμενης απομόνωσής της και των αυξανόμενων εντάσεων».
«Η μείωση αυτής της εξάρτησης θα απαιτήσει μια αλλαγή, όχι λιγότερο θεμελιώδη από την αποσύνδεση από τη ρωσική ενέργεια», είπε ο Sewing.
Παράλληλα, ο Sewing επανέλαβε το «αίτημα» για ενδεχόμενη διασυνοριακή τραπεζική ενοποίηση στην Ευρώπη.
«Το μέγεθος μετράει στις τραπεζικές συναλλαγές. Kαι αν δεν θέλουμε να παραδώσουμε τον αγωνιστικό χώρο στους Αμερικανούς, η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τις μεγάλες τράπεζες», είπε και συνέχισε «η κυριαρχία των αμερικανικών τραπεζών δεν είναι νόμος της φύσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης