Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα «καλά» νέα για την οικονομία των ΗΠΑ, είναι «κακά» για τις αγορές – Γιατί έρχεται sell off σε ομόλογα και μετοχές

Τα «καλά» νέα για την οικονομία των ΗΠΑ, είναι «κακά» για τις αγορές – Γιατί έρχεται sell off σε ομόλογα και μετοχές
Οι πωλήσεις αποτελούν συνεχή κίνδυνο ενώ ο VIX θα παραμείνει μόνιμα ανυψωμένος… λέει το Bloomberg

Τα «καλά» νέα για την οικονομία των ΗΠΑ είναι «κακά» για τις αγορές, αναφέρει το Bloomberg, επισημαίνοντας πως οι αγορές ομολόγων τε και μετοχών θα έλθουν αντιμέτωπες με νέο… sell off.
Eιδικότερα, τα σημερινά (2 Σεπτεμβρίου) καλύτερα του αναμενομένου δεδομένα από τις ΗΠΑ, αναμφίβολα, ήταν αρνητικά για τις μετοχές, καθώς επίσης και για την αγορά ομολόγων, που ενόψει Fed δοκιμάζουν χαμηλότερες αποτιμήσεις και υψηλότερες αποδόσεις, αντίστοιχα.
Ωστόσο, αυτή η δυναμική των πρόδρομων δεικτών ενδέχεται να αντιστραφεί σύντομα, καθώς αναμένεται σημαντική επιδείνωση της ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους.
Αυτή την εβδομάδα οι αιτήσεις ανεργίας, ο δείκτης ISM και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Ωστόσο, η αγορά αντιμετωπίζει τα καλά νέα ως κακά νέα, καθώς τα θετικά οικονομικά στοιχεία οδηγούν σε υψηλότερες πιο βραχυπρόθεσμες και πιο μακροπρόθεσμες αποδόσεις στα ομόλογα, προκαλώντας έτσι πτώση στις μετοχές.
Την ίδια στιγμή, οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες παραμένουν πολύ περιοριστικές.
Ο παγκόσμιος δείκτης χρηματοοικονομικής στενότητας είναι πολύ χαμηλά, γεγονός που «προβλέπει» ότι η πτωτική τάση στον μεταποιητικό ISM -ένα δείκτη για την ανάπτυξη συνολικά- θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς.

Οι πωλήσεις φορτηγών αποτελούν ένα βαρόμετρο της οικονομικής δραστηριότητας.
Σχεδόν τα δύο τρίτα της αξίας του δολαρίου των φορτίων της Βόρειας Αμερικής μετακινούνται με φορτηγά.
Η πτώση στις πωλήσεις φορτηγών έχει εξισορροπηθεί, αλλά είναι πιθανό να επαναληφθεί λόγω της πτώσης στις νέες παραγγελίες φορτηγών.
Αυτό προμηνύει ασθενέστερη οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα ομόλογα και οι μετοχές θα έλθουν αντιμέτωπα με νέο sell off, καθώς γίνεται εμφανές πως ο πληθωρισμός είναι εδραιωμένος.
Επιπλέον, ενώ η ρευστότητα παραμένει κακή και οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες σφιχτές, οι μετοχές παραμένουν βυθισμένες σε bear market, πράγμα που σημαίνει ότι ένα βιώσιμο ράλι είναι εκτός ορίζοντα…
Οι πωλήσεις αποτελούν συνεχή κίνδυνο ενώ ο VIX θα παραμείνει μόνιμα ανυψωμένος… καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης