Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Βλέπει» άνοδο έως 10% στον S&P 500 η JP Morgan ή στις 4.400 μονάδες τους επόμενους 12 μήνες

«Βλέπει» άνοδο έως 10% στον S&P 500 η JP Morgan ή στις 4.400 μονάδες τους επόμενους 12 μήνες
Άνοδο στη Wall Street εκτιμά η JP Morgan...
Άνοδο +10% ή περίπου στις 4.400 μονάδες εκτιμά για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan… 

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο ρυθμός εκτέλεσης του δείκτη αξιώσεων κινείται πάνω από +10%, με αυτό το «σήμα» να συσχετίζεται ψευδώς με ύφεση… αφού η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική και, ελέγχοντας εκ των υστέρων το σήμα, από τη στιγμή που οι απαιτήσεις κινούνται πάνω από το επιτόκιο εκτέλεσης του 10%, ο S&P500 τείνει να αυξηθεί +10% τους επόμενους 12 μήνες. 
Από πλευράς πολιτικής, η ρητορική στο Jackson Hole παρέμεινε επιθετική, κάτι το οποίο οφειλόταν στον χλευασμό που δέχτηκε η αμερικανική κεντρική τράπεζα, λέει η JP Morgan και συμπληρώνει: «Αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει αποτελέσματα.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο τελευταίος μήνας με μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις εκ μέρους της Fed, η οποία στη συνέχεια θα κρατήσει μια πολύ πιο ισορροπημένη στάση.
Ο βασικός πληθωρισμός είναι πιθανό να δείξει περαιτέρω σημάδια κορύφωσης και οι προθεσμιακές τιμές του πληθωρισμού παραμένουν συνδεδεμένοι με το πετρέλαιο. 

Eπιχειρηματική δραστηριότητα

Από την πλευρά της δραστηριότητας, μετά την ανθεκτικότητα που παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, οι PMI τους τελευταίους 3 μήνες κινήθηκαν χαμηλότερα, επισκιάζοντας τον δείκτη M1.
Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ προβλέπεται να μειωθεί στο ήμισυ τους επόμενους έξι μήνες.
Το επίπεδο του ονομαστικού Μ1, ωστόσο, είναι συνεπές με τους τρέχοντες PMI και δεν υποδηλώνει περαιτέρω αδυναμία.
Εξετάζοντας τις αναλογίες νέων παραγγελιών προς αποθέματα, το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο ενθαρρυντικό, λέει η JP Morgan.
Αυτοί οι δείκτες βρίσκονται γενικά κοντά στο χαμηλό άκρο του ιστορικού τους εύρους…
1_452.JPG
Πιθανή περαιτέρω πτώση του PMI πρέπει να αποτελέσει πρόβλημα για την αγορά μετοχών;
Οχι απαραίτητα.
Τους τελευταίους 2-3 μήνες είχαμε την άποψη ότι «η κακή ροή δεδομένων θα αρχίσει να θεωρείται καλή» και πιστεύουμε ότι αυτό πιθανότατα θα συνεχίσει να ισχύει, συνεχίζει η αμερικανική τράπεζα.
Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, οι πολύ αδύναμοι PMI και η ασθενής ροή δεδομένων στην αγορά στέγασης συνοδεύτηκαν από άνοδο στο χρηματιστήριο…
Από την άλλη, οι PMI ήταν ανθεκτικοί κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, αλλά αυτό δεν ελήφθη ως θετικό στοιχείο.
Η αγορά μετοχών υπέστη σημαντική υποβάθμιση διότι οι επενδυτές προεξόφλησαν υψηλότερα επιτόκια και πιο επιθετικές κεντρικές τράπεζες.
Αντίθετα, οι τρεις τελευταίες μετρήσεις του PMI, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο συμπεριλαμβανομένου, ήταν πιο αδύναμες παντού, αλλά η αγορά μετοχών ήταν πιο υποστηρικτική.
Στην περίπτωση αυτή, οι ασθενέστεροι PMI συνοδεύτηκαν από χαμηλότερες αποδόσεις ομολόγων και άνοδο στους χρηματιστηριακούς δείκτες.
2_365.JPG
EPS

Είναι ενδιαφέρον ότι οι αναθεωρήσεις του EPS έχουν αυξηθεί ξανά τις τελευταίες εβδομάδες
Φαίνεται δε να διατηρούνται πολύ καλύτερα από ό,τι θα υποδήλωναν οι PMI.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, άνοιξε ένα κενό, με σχεδόν όλους τους τομείς να πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι θα έδειχναν οι PMI.
Αυτό είναι άνευ προηγουμένου, αλλά θα μπορούσε να παραμείνει έτσι, καταλήγει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης