Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Εντυπωσιακό! Παρά τη δραματική επιδείνωση στα μάκρο, οι short έχουν «εξαφανιστεί» από τη Wall Street

JP Morgan: Εντυπωσιακό! Παρά τη δραματική επιδείνωση στα μάκρο, οι short έχουν «εξαφανιστεί» από τη Wall Street
Παρά όμως το κύμα πωλήσεων, οι επενδυτές παραμένουν αξιοσημείωτα –έως και ύποπτα– ψύχραιμοι…

Παρά τη δραματική επιδείνωση στα μάκρο, οι short έχουν εξαφανιστεί από τη Wall Street, αναφέρει με έκπληξη σε πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα η JP Morgan.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, λόγω της επικείμενης ύφεσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ «διέρρηξαν» την αντίσταση του κυλιόμενου μέσου όρου των τελευταίων 200 ημερών την περασμένη εβδομάδα, κατρακυλώντας περίπου 200 μονάδες –από τα επίπεδα των 4.328– μονάδων.
Παρά όμως το κύμα πωλήσεων, οι επενδυτές παραμένουν αξιοσημείωτα –έως και ύποπτα– ψύχραιμοι.
Κάποιοι απλά περιμένουν ένα μεγάλο sell off, που όμως θα ακολουθηθεί από μια ισχυρή ανάκαμψη, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.
Σε κάθε περίπτωση, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hall, περιμένοντας ένα σημάδι… εκ μέρους του πρόεδρου της Federal Reserves, Jerome Powell.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο trader της JP Morgan Andrew Tyler γράφει σε πρόσφατο ενημερωτικό του σημείωμα πως ναι μεν τα hedge funds προετοιμάζονται για μια hawkish ομιλία που θα προοιωνίζεται μια επιτοκιακή αύξηση από 50 μ.β. έως 75 μ.β. τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο σε αυτό, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Powell είχε κάνει σχετική αναφορά τον Ιούλιο.
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε συζήτηση περί περιστροφής της Fed (pivot) θα κρατηθεί για τη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου.
Επομένως, η μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμείνει υψηλή γύρω από αυτά τα βραχυπρόθεσμα μακροοικονομικά γεγονότα, με τον Σεπτέμβριο να είναι εποχικά αδύναμος μήνας για τις μετοχές.

«Η αυξημένη μεταβλητότητα μπορεί να έχει αρνητική επίδραση τόσο για τις μετοχές όσο και για τα πιστωτικά περιθώρια» αναφέρει η JP Morgan, προσθέτοντας το εξής εκπληκτικό: τα funds ωστόσο… φορτώνουν.
Ειδικότερα, ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν υπήρχαν short sellers στα πρώτα 90 λεπτά της συνεδρίασης της 23ης Αυγούστου, με τους αγοραστές να υπερτερούν.
«Συμφωνώ, το μακροοικονομικό υπόβαθρο έχει επιδεινωθεί, αλλά πρέπει να υπενθυμίσω ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια ελαφρώς διαφορετική κατάσταση από την Ευρώπη.
Τα πράγματα στις ΗΠΑ είναι παράξενα αρμονικά» αναφέρει ο Tyler και συμπληρώνει:
«Οι όγκοι αυξάνονται κατά 12% έναντι του κινούμενου μέσου όρου… των τελευταίων 5 ημερών. 
Αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο στον οποίο η Ευρώπη έχει πληθωρισμό +10% και οι ΗΠΑ κάτω από 6%, είναι σίγουρα δυνατό δεδομένης της ενεργειακής και γεωργικής τους ανεξαρτησίας». 

«Αξιοσημείωτα πράγματα»

Σε αυτό το περιβάλλον, αξιοσημείωτα πράγματα συμβαίνουν στη Wall Street, σημειώνει η JP Morgan.
«Πολύ λίγοι επενδυτές κάνουν ερωτήσεις για μεμονωμένες μετοχές ή για τις αδυναμίες που μπορεί να παρουσιάζουν μεμονωμένες μετοχές.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εντολές πώλησης, οι short έχουν εξαφανιστεί.
Έχουμε λάβει 5 ογκώδεις εντολές από hedge funds και όλες αφορούν… αγορές.
Όλοι είναι αγοραστές.
Τα ETF είναι μονόπλευρα για αγορά.
Δεν έχουμε νιώσει ούτε μια στιγμή πανικού». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης