Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα εξαφάνιζε 5 δισ. ανθρώπους - Ανησυχία για τον Biden

Ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα εξαφάνιζε 5 δισ. ανθρώπους - Ανησυχία για τον Biden
Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την εισβολή στην Ουκρανία έδειξε ότι οκτώ στους δέκα Αμερικανούς ανησυχούσαν ότι η απάντηση του Biden θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα προκαλέσει το θάνατο στα δύο τρίτα του πλανήτη μέσα σε δύο χρόνια.
Η τρομερή πρόγνωση εξηγήθηκε στη μοντελοποίηση από το Πανεπιστήμιο Rutgers, το οποίο διαπίστωσε ότι 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάνονταν, κυρίως ως αποτέλεσμα πυρηνικών εκρήξεων που εγχέουν αιθάλη στην ατμόσφαιρα και καταστρέφουν τις καλλιέργειες.
«Ακόμη και μια μικρότερη πυρηνική αψιμαχία –όπως μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν– πιθανότατα θα οδηγήσει σε 2,5 δισεκατομμύρια θανάτους μέσα σε 24 μήνες», αναφέρει η Telegraph.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε περίπτωση πλήρους κλίμακας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η παραγωγή τροφίμων με βάση τη συνολική περιεκτικότητα σε θερμίδες θα μειωνόταν κατά 90% εντός τριών έως τεσσάρων ετών από τη σύγκρουση.
Η ομάδα διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο δεδομένου ότι δεν περιλάμβαναν καν τη θέρμανση της στρατόσφαιρας που θα κατέστρεφε το στρώμα του όζοντος και θα επέτρεπε στην υπεριώδη ακτινοβολία να βλάψει την επιφάνεια του πλανήτη.

Να αποτραπεί ο πυρηνικός όλεθρος

«Τα δεδομένα μας λένε ένα πράγμα – πρέπει να αποτρέψουμε να συμβεί ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος», δήλωσε ο Alan Robock, διακεκριμένος καθηγητής της κλιματικής επιστήμης στο τμήμα περιβαλλοντικών επιστημών στο Rutgers.
«Ο κόσμος έχει πλησιάσει πολλές φορές στον πυρηνικό πόλεμο.
Η απαγόρευση των πυρηνικών όπλων είναι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση», πρόσθεσε.

Ανησυχία για τον Biden

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης δημοσίευσε ένα PSA που καθοδηγούσε τους κατοίκους τι να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, η πρώτη του είδους της από τη δεκαετία του 1960.
Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την εισβολή στην Ουκρανία έδειξε ότι οκτώ στους δέκα Αμερικανούς ανησυχούσαν ότι η απάντηση του Biden θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία «από ατύχημα ή σχέδιο» απειλεί την ύπαρξη ζωής στη Γη, σημειώνοντας ότι, «η προοπτική της πυρηνικής σύγκρουσης, κάποτε αδιανόητη, είναι τώρα στο... βασίλειο των δυνατοτήτων».
Η BCA Research προειδοποίησε επίσης ότι υπήρχε πιθανότητα 10% να συμβεί ένας «παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος που θα τελείωσε τον πολιτισμό» μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης