Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs, Bernstein, Berenberg: Μην παρασύρεστε... δεν θα διαρκέσει το ράλι ανόδου στις αγορές

Goldman Sachs, Bernstein, Berenberg: Μην παρασύρεστε... δεν θα διαρκέσει το ράλι ανόδου στις αγορές
Δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχουμε ξεπεράσει ακόμη το πραγματικό κατώφλι που θα σηματοδοτήσει επανατοποθετήσεις στις μετοχές
Η πρόσφατη γρήγορη ανάκαμψη στις αγορές μετοχών δεν θα διαρκέσει, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να επιδεινώνονται και οι προβλέψεις για τα κέρδη μειώνονται, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs.
«Χωρίς σαφείς ενδείξεις θετικής μετατόπισης της μακροοικονομικής δυναμικής, ο προσωρινός εκ νέου κίνδυνος θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αυξήσει τους κινδύνους μίας ακόμη φάσης σε χαμηλότερα επίπεδα, αντί να σηματοδοτήσει το τέλος της bear market», ανέφερε η Goldman Sachs.
Με τους επενδυτές να συρρέουν ξανά στις μετοχικές αγορές τις τελευταίες εβδομάδες, οι αναλυτές της Goldman δήλωσαν ότι η θέση στην αγορά έχει βελτιωθεί από ένα πολύ πτωτικό επίπεδο που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο και η ταλάντευση στην κατανομή περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το ράλι βραχυπρόθεσμα.
Ωστόσο, τελικά, είπαν ότι «δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχουμε ξεπεράσει ακόμη το πραγματικό κατώφλι που θα σηματοδοτήσει επανατοποθετήσεις και πιστεύουμε ότι η πορεία είναι πιθανό να εξαρτάται περισσότερο από τα μακροοικονομικά δεδομένα».
Embedded Image
Bernstein: Περιμένουμε άλλη μια πτώση στην αγορά βραχυπρόθεσμα

Στο ίδιο μήκος και οι αναλυτές της Bernstein, οι οποίοι βλέπουν ότι ο κύκλος υποβάθμισης των κερδών μόλις ξεκινά μαζί με τις εκροές από μετοχικά κεφάλαια.
Ενώ οι επενδυτές σταμάτησαν να αγοράζουν μετοχές το δεύτερο τρίμηνο, τα αμοιβαία κεφάλαια δεν έχουν δει ακόμη αντιστροφή των «τεράστιων» εισροών των 200 δισ. δολαρίων που παρατηρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, είπαν.
«Περιμένουμε άλλη μια πτώση στην αγορά βραχυπρόθεσμα», έγραψαν οι αναλυτές της Bernstein.
Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόσφατο ράλι πυροδοτήθηκε όταν τα εταιρικά κέρδη αποδείχθηκαν ανθεκτικά στον αυξανόμενο πληθωρισμό και στις δυσμενείς προοπτικές των καταναλωτών, ενώ τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία αύξησαν τα στοιχήματα για μια περιστροφή της πολιτικής της Federal Reserve.
Όμως, με τους αξιωματούχους της Federal Reserve να δεσμεύονται να συνεχίσουν έναν επιθετικό κύκλο σύσφιξης, παρά τους κινδύνους ύφεσης, οι αναλυτές προειδοποίησαν να μην υποθέσουμε ότι θα συνεχιστεί η ανάκαμψη στις χρηματιστηριακές αγορές.
Και παρόλο που τα εταιρικά κέρδη ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, οι εκτιμήσεις θα πρέπει να οδηγήσουν σε πολύ ισχυρότερες περικοπές προτού οι μετοχές μπορέσουν να βρουν ένα πραγματικό χαμηλό.
Embedded Image
Berenberg: Πιέσεις στα margin

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Berenberg, προειδοποίησαν για την απειλή για τις μετοχές από τα ασθενέστερα κέρδη.
Το μοντέλο της ανάλυσης έδειξε ότι τα εταιρικά κέρδη είναι πιθανό να μειωθούν κατά 15% έως 20%, καθώς τα περιθώρια υφίστανται πίεση, έγραψαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης