Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank, Citi και JP Morgan για Πειραιώς: Περιθώρια ανόδου πάνω από 100% - Ποια η είναι η τιμή στόχος

Deutsche Bank, Citi και JP Morgan για Πειραιώς: Περιθώρια ανόδου πάνω από 100% - Ποια η είναι η τιμή στόχος
Σημαντικά περιθώρια ανόδου για την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς βλέπουν Deutsche Bank, JP Morgan, Citi

Ιδιαιτέρως θετικά είδαν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς οι αναλυτές της Deutsche Bank, Citi και της JP Morgan, συστήνοντας αγορά και τοποθετώντας τις τιμές στόχους στο 1,35 ευρώ, 2 ευρώ και 1,80 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Πειραιώς σημείωσε ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το 2ο τρίμηνο του 2022, κυρίως λόγω ισχυρής απόδοσης στα βασικά έσοδα, που ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά περίπου +7%, συνεπικουρούμενη από υψηλότερα του αναμενομένου εσόδων από συναλλαγές.
Όπως λέει η γερμανική τράπεζα, αυτό αντισταθμίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του αναμενομένου προβλέψεις και τις προσδοκίες κόστους.
Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια, ο δείκτης CET1 FL (10,2%) υπερβαίνει ήδη τον στόχο του επιχειρηματικού σχεδίου (ο στόχος αναθεωρήθηκε στο 11%), χάρη στη βελτίωση των προοπτικών για άλλους βασικούς λειτουργικούς δείκτες το 2022, όπως υψηλότερα έσοδα 1,8 δισ. ευρώ (έναντι εκτίμησης για έσοδα 1,5 δισεκ. ευρώ)
«Συνολικά, πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία από τις ισχυρότερες επιδόσεις τριμήνου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, με τα σύννεφα γύρω από το κεφάλαιο μην είναι τόσο ανησυχητικά».

Σύμφωνα με τη Citigroup, η Πειραιώς δημοσίευσε ισχυρά κέρδη χάρη στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις προμήθειες, ενώ αναβάθμισε το guidance για το 2022 – κάτι το οποίο συνεπάγεται διψήφιες επί τα βελτίω αναθεωρήσεις στα κέρδη.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, με όρους Τ/ΤΒV η Πειραιώς διαπραγματεύεται με 0,23x, ενώ εκτιμάται απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) περίπου 11%.
Η Πειραιώς ανέφερε ισχυρή βελτίωση 96% στα καθαρά κέρδη… που υποστηρίχθηκαν από συναλλαγές και άλλα έσοδα (+84 εκατ. ευρώ εκ των οποίων +98 εκατ. ευρώ εφάπαξ έναντι συναίνεσης: +65 εκατ. ευρώ) και χαμηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή.
Ο σχηματισμός οργανικών NPEs ήταν -250 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2022, με τον δείκτη να περίπου 9%.
Ο δείκτης δε κάλυψης NPE βελτιώθηκε σε 46%...

Η JP Morgan αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη (92 εκατ. ευρώ) το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ήταν σχεδόν διπλάσια από το επίπεδο της εταιρικής συναίνεσης των 47 εκατ. ευρώ, με τον αυξημένο ρυθμό να οφείλεται στα καθαρά έσοδα από τόκους (+5%, NII) και στις χαμηλότερες φορολογικές δαπάνες.
Όπως συμβαίνει και στις άλλες τράπεζες, ο ρυθμός αύξησης των οργανικών δανείων ήταν πολύ ισχυρός το τρίμηνο, με τα ωφέλιμα δάνεια να αυξάνονται κατά 1,2 δισ. ευρώ το τρίμηνο (1,5 δισ. ευρώ ετησίως), λόγω των εταιρικών δανείων με ζήτηση από τομείς όπως η μεταποίηση, η φιλοξενία και η ενέργεια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης