Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Σύσταση underweight για μετοχές - Παγιδευμένοι οι επενδυτές, ασανσέρ η αγορά

BlackRock: Σύσταση underweight για μετοχές - Παγιδευμένοι οι επενδυτές, ασανσέρ η αγορά
Σε αυτό το περιβάλλον, λέει η BlackRock, η επενδυτική κοινότητα οφείλει να είναι προσεκτική
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές είναι παγιδευμένοι σε ένα περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας, με την αγορά να ομοιάζει με τρενάκι rollercoaster, αναφέρει με ανάλυσή της η BlackRock.
Οι απόψεις για τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, όπως έδειξε η αντίδραση της Wall Street την περασμένη εβδομάδα άμα τη ανακοινώσει της επιτοκιακής αύξησης των 75 μ.β., στο εύρος του 2,25% - 2,5%, εκ μέρους των Αμερικανών policy makers.
Σε αυτό το περιβάλλον, λέει η BlackRock, η επενδυτική κοινότητα οφείλει να είναι προσεκτική και οι συμπεριφορικές προκαταλήψεις να μην επηρεάζουν τη διάρθρωση των χαρτοφυλακίων…
Εν προκειμένω ο επενδυτικός κολοσσός «επισκέπτεται» τρεις προκαταλήψεις που επηρεάζουν τους επενδυτές… οδηγώντας τους σε παγίδα:

α) Μην κρατάτε θέσεις από τις από οποίες σημειώνεται απώλειες για μεγάλο χρονικό διάστημα
Τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα έχουν σημειώσει πρωτόγνωρη πτώση φέτος…
Η συμπεριφορική χρηματοοικονομική αναφέρει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται τον πόνο της απώλειας δύο φορές πιο έντονα από ό,τι βιώνουν ένα ισοδύναμο κέρδος.
Ως αποτέλεσμα, μπορεί να κρατούν θέσεις για να αποφύγουν τον πόνο μιας απώλειας.

β) Η δεύτερη τη τάξει, βάσει BlackRock, κακή πρακτική είναι αδράνεια… Η απροθυμία να προβεί κάποιος σε αλλαγές… Η εποχή της Μεγάλης Μετριοπάθειας έχει τελειώσει και πλέον εισερχόμαστε στην εποχή της Μεγάλης Αστάθειας, με τις κεντρικές τράπεζες να εκτιμούν ότι μπορούν να περιορίσουν με κάποιον μαγικό τρόπο τον πληθωρισμό, προκαλώντας μόνο μια ήπια οικονομική επιβράδυνση.
Ωστόσο, λέει ο επενδυτικός κολοσσός, το μέλλον επιφυλάσσει περισσότερη αστάθεια, παρότι έχουν αυξηθεί οι ελπίδες η Fed πρόκειται να αλλάξει πορεία και να «χαλαρώσει» τη νομισματική πολιτική της.

γ) Πολλοί επενδυτές υπερεκτιμούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Όσο περισσότερο τα έχουν στην κατοχή τους, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή που απαιτούν για να τα παρατήσουν.
Αυτό μπορεί να βλάψει την απόδοση…

Αλλαγή νοοτροπίας

Οι επενδυτές μπορούν να μετριάσουν τις συμπεριφορικές προκαταλήψεις τους, που αποτελούν παγίδα…
Σε κάθε περίπτωση, το νέο καθεστώς απαιτεί αναθεώρηση των χαρτοφυλακίων και μείωση του κινδύνου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η BlackRock δίνει σύσταση underweight στις μετοχές, αλλά αναβαθμίζει τα ομόλογα τα οποία διαθέτουν επενδυτική βαθμίδα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης