Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley VS JP Morgan: Ισχυρή διόρθωση ή ανάκαμψη; Κόντρα κορυφής με φόντο τη Wall Street

Morgan Stanley VS JP Morgan: Ισχυρή διόρθωση ή ανάκαμψη; Κόντρα κορυφής με φόντο τη Wall Street
Aλαλούμ στους κύκλους των αναλυτών…

Έντονη διαφωνία έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Wall Street, με τις απόψεις των αναλυτών για τη σημασία των πρόσφατων οικονομικών δεδομένων και τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed να διίστανται.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τη μια πλευρά, οι αναλυτές της Morgan Stanley λένε ότι είναι νωρίς να περιμένουμε από την ομοσπονδιακή τράπεζα να σταματήσει τη σύσφιξη, παρά τον φόβο για ύφεση, και συνεπώς ο μετοχές δεν έχουν πιάσει πάτο, η έτερη μεγάλη αμερικανική τράπεζα, η JP Morgan, επισημαίνει πως στοιχηματίζει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και για αυτό η Fed θα αλλάξει στάση, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει την εικόνα για τις μετοχές στο δεύτερο εξάμηνο. 

Μorgan Stanley

Ο επίμονος πληθωρισμός θα κάνει τη Fed πιο hawkish αυτή τη φορά, αναφέρει μία από τις μεγαλύτερες «αρκούδες» της Wall Street, Michael J. Wilson, της Morgan Stanley.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων κύκλων, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σταματούσε να συσφίγγει την πολιτική της πριν από την έναρξη μιας οικονομικής συρρίκνωσης, εκπέμποντας ένα bullish σήμα για τις μετοχές.
Ωστόσο, τα τρέχοντα ιστορικά επίπεδα πληθωρισμού σημαίνουν ότι η Fed θα συνεχίσει τη σύσφιξη, παρά την ύφεση που έρχεται…» σχολιάζει σε πρόσφατο ενημερωτικό του σημείωμα, προσθέτοντας:
Οι αγορές μετοχών «ίσως προσπαθούν να προλάβουν ενδεχόμενη παύση της σύσφιξης εκ μέρους της Fed που είναι πάντα ένα ανοδικό σήμα.
Το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι ότι η παύση είναι πιθανό να αργήσει πολύ».
Eπίσης, ο Wilson είπε ότι, παρόλο που ο πληθωρισμός θα μπορούσε πράγματι να είχε κορυφωθεί, ο αντίκτυπος στην καταναλωτική ζήτηση δεν θα εξαφανιστεί εύκολα ακόμη και εάν ο ΔΤΚ μειωθεί λόγω πτώσης της ζήτησης».
Άρα, για να πέσουν οι τιμές θα χρειαστεί… ύφεση.

JP Morgan

Στην JPMorgan, ο Mislav Matejka ανέφερε σε report τη Δευτέρα ότι η δυναμική της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τα ήπια δεδομένα από την αγορά εργασίας θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες για μια πιο ισορροπημένη πολιτική εκ μέρους της Fed, οδηγώντας σε κορύφωση του δολαρίου ΗΠΑ και του πληθωρισμού.
Ο δείκτης S&P 500 ανέκαμψε μερικώς αυτόν τον μήνα και ετοιμάζεται για νέα περίοδο κερδοφορίας μετά από μια απότομη πτώση το πρώτο εξάμηνο του έτους, «καθώς τα εταιρικά κέρδη ήταν καλύτερα από ό,τι φοβόμασταν και πολλά άσχημα νέα έχουν ήδη προεξοφληθεί».
Οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, μετά το πέρας της οποίας η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, για άλλη μία φορά.
Ο Matejka της JPMorgan είπε ότι ένας άλλος παράγοντας που βελτιώνει τις προοπτικές για τις μετοχές το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι η μεταβαλλόμενη αντίδραση στα κέρδη, με τα ασθενέστερα αποτελέσματα να θεωρούνται καλά νέα.
Βέβαια, ο Wilson διαφωνεί, λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη για τις εταιρείες του S&P 500 εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές και ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι πιθανό να είναι το πρώτο από «πολλά απογοητευτικά τρίμηνα πριν οι εκτιμήσεις τελικά… κατέλθουν».
Καταγραφή_287.JPG
Fed

Ο Paolo Zanghieri, οικονομολόγος της Generali Investments, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων θα επιβραδυνθεί μετά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.
Ωστόσο, η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να έχει ήδη καθυστερήσει πολύ να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και να αποφύγει την ύφεση των ΗΠΑ αυξάνεται.
Περισσότερο από το 60% των 1.343 ερωτηθέντων στην τελευταία έρευνα του MLIV Pulse είπε ότι υπάρχει μικρή ή μηδενική πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να περιορίσει τις πιέσεις στις τιμές καταναλωτή χωρίς να προκαλέσει οικονομική συρρίκνωση.
Ο στρατηγικός αναλυτής της Jefferies LLC, Sean Darby, δήλωσε ότι, ενώ η οικονομική επιβράδυνση αυξάνεται, η πίεση στις μετοχές λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής θα μειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
«Σε αντίθεση με τις λέξεις «ύφεση» και «υπερπληθωρισμός» που έχουν συγκεντρώσει πολλούς τίτλους ειδήσεων, το «pivot» (μεταβολη) δεν έχει ακόμη τραβήξει το ίδιο ενδιαφέρον», έγραψε σε σημείωμα.
«Παρ’ όλα αυτά, εάν τα σχήματα της καμπύλης αποδόσεων των ΗΠΑ και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed είναι σωστά, τότε ο αντίθετος άνεμος από τις αυξήσεις επιτοκίων θα επιβραδυνθεί κάπως καθώς η σύσφιξη εισέρχεται στην τελική ευθεία».
Ο στρατηγός David J. Kostin της Goldman Sachs Group Inc. βλέπει επίσης πίεση στα έσοδα του S&P 500 λόγω του ισχυρότερου δολαρίου.
Το μοντέλο της τράπεζας δείχνει ότι μια ανατίμηση 10% του δολαρίου θα πρέπει να μειώσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 2% έως 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης