Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Επιθετική μείωση της τιμής στόχου για τη ΔΕΗ στα 10,10 από 14,40 ευρώ - Στο 28,3x τo PE για Τέρνα Ενεργειακή

Eurobank Equities: Επιθετική μείωση της τιμής στόχου για τη ΔΕΗ στα 10,10 από 14,40 ευρώ - Στο 28,3x τo PE για Τέρνα Ενεργειακή
Νέες τιμές στόχοι για τις μετοχές των ελληνικών ενεργειακών εταιρειών...

Νέες τιμές στόχους για τις μετοχές των ελληνικών ενεργειακών εταιρειών δίνει, με πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα, η Eurobank Equities.
Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιό» της μπήκαν τα ΕΛΠΕ, για τα οποία δίνει σύσταση «buy», Μυτιληναίος («buy»), Motor Oil («buy»), ΔΕΗ («buy») και Τέρνα Ενεργειακή («buy»)
Την ίδια στιγμή, η επενδυτική εταιρεία θέτει τιμές στόχους για τα ΕΛΠΕ στα 8,6 ευρώ, για τη Motor Oil στα 22,50 ευρώ, για την Μυτιληναίος στα 24,80 ευρώ, για τη ΔΕΗ στα 10,10 ευρώ και για την Τέρνα Ενεργειακή στα 20 ευρώ.
Το προσαρμοσμένο P/E εκτιμάται το 2022 για τα ΕΛΠΕ στο 5x, για τη Μυτιληναίος στο 6,3x, για τη Motor Oil στο 3,7x και για την Τέρνα Ενεργειακή στο 28,2x.
Σε ό,τι αφορά τη μερισματική απόδοση, αρχής γενομένης από το 2023, εκτιμάται διανομή κερδών για τις ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή 14,8%, 5,7%, 9,4% και 2%, αντίστοιχα.
Η ΔΕΗ δεν προβλέπεται να δώσει μέρισμα, δεδομένου ότι θα «γράψει» ζημίες.
Καταγραφή_284.JPG

Η αγορά ενέργειας είχε μια χρονιά γεμάτη από συγκινήσεις, λαμβάνοντας ώθηση από μια υποκλαδική δυναμική, από διάφορα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδιοσυγκρασιακούς παράγοντες.
Ωστόσο, η Ενέργεια παραμένει σε περιβάλλον ρευστότητας, δεδομένης της πρόσφατης παρέμβασης από τις ρυθμιστικές Αρχές, παρότι παραγωγή και προμήθεια αντισταθμίζονται.
Επιμέρους μεταβλητές οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι τιμές στο φυσικό αέριο, αλλά και στον άνθρακα.
Σε ό,τι αφορά τη Διύλιση, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη χάρη στα ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα, τα οποία θα οδηγήσουν σε κέρδη ρεκόρ το 2022, αλλά και σε μια αναδιάρθρωση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια διύλισης εκτιμώνται πως θα είναι χαμηλότερα.
Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η Eurobank Equities κάνει ξεχωριστή αναφορά στη Motor Oil, η οποία επιταχύνει τη διείσδυση στον τομέα, μετά το πρόσφατο deal με την Ελλάκτωρ.
Για τη Mytilineos επισημαίνει ότι «αναδεικνύεται σε διεθνή παίχτη».
Οι υπόλοιπες εταιρείες (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ) επίσης ανεβάζουν ρυθμούς στην προσπάθεια ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ.
Ξεχωριστή αναφορά πραγματοποιεί για την Τέρνα Ενεργειακή, η οποία παραμένει ανεπηρέαστη από ρυθμιστικές παραβάσεις στην αγορά ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η συζήτηση για πιθανή συγχώνευση ή εξαγορά (σ.σ. από τη Macquarie).
«Η προτίμησή μας αφορά μετοχές με περιθώριο για θετική αναθεώρηση της κερδοφορίας (ή με λιγότερο ρίσκο για υποβάθμιση της κερδοφορίας), μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στα κέρδη, ελκυστικές αποτιμήσεις και μερισματική στήριξη» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Eurobank Equities.
Και προσθέτει: «Δεδομένων των σημερινών επιπέδων και της θέσης ρίσκου – επιβράβευσης, παρέχουμε σ’ όλες τις μετοχές του ευρύτερου ενεργειακού κλάδου τη σύσταση “buy” (αγορά), με κορυφαίες επιλογές (top pick) τις μετοχές των Mytilineos και Motor Oil».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης