Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Putin κατάφερε να νικήσει την Δύση… χωρίς όπλα – Παραλογισμός η αντιρωσική υστερία για να διασώσουν την διεφθαρμένη Ουκρανία

O Putin κατάφερε να νικήσει την Δύση… χωρίς όπλα – Παραλογισμός η αντιρωσική υστερία για να διασώσουν την διεφθαρμένη Ουκρανία
Τελικά ο Putin κατάφερε να νικήσει την Δύση… χωρίς όπλα

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση με κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Ήδη έχουν καταλάβει το 25% των εδαφών της Ουκρανίας στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία και ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση ώστε να καταλάβουν όλη την περιοχή του Donetsk μετά την πλήρη επικράτηση στο Luhansk.
Η Ρωσία κατάφερε να επιβληθεί στην Δύση, το ρούβλι έχει σημειώσει ράλι ανατίμησης με 1 δολάριο να ισοδυναμεί με 57 ρούβλια.
Η Ρωσία κατάφερε να κερδίζει 350 εκατ δολάρια την ημέρα από τον ενεργειακό κλάδο.
Η Ρωσία επιβλήθηκε αφού επέβαλλε ως νόμισμα αποτίμησης και νόμισμα πληρωμών για το πετρέλαιο και φυσικό αέριο το ρούβλι αντί του δολαρίου.
Η Ρωσία κατέφερε να καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού αφού οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποδεικνύονται καταστροφική εξέλιξη… για την Δύση και ειδικά την Ευρώπη.
Φθάσαμε στο σημείο η Γερμανία που εξαρτάται ξεκάθαρα από την Ρωσία στο φυσικό αέριο να απειλεί τον Putin ότι θα διατηρήσει τις κυρώσεις ακόμη και εάν υπάρξει ειρήνη και από την άλλη να παρακαλάει… να μην υπάρξει εμπλοκή με τον αεροστρόβιλο της Siemens και δεν λειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Τελικά ο Putin κατάφερε να νικήσει την Δύση… χωρίς όπλα

O Ρώσος Πρόεδρος Putin κατάφερε να κερδίσει την Δύση χωρίς όπλα γιατί είχε καλύτερο σχέδιο.
Ήταν περισσότερο προετοιμασμένος, περισσότερο μεθοδικός απέναντι σε πολιτικές καρικατούρες της Δύσης.
Ο Putin είχε να αντιμετωπίσει ένα Biden τον αμερικανό Πρόεδρο που καταρρέει δημοσκοπικά με τις αρνητικές ψήφους 20 και 25 μονάδες περισσότερες από τις θετικές, ένα Biden ο οποίος θεωρείται από τον πρώην ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου ως ασταθής και ανήμπορος διανοητικά να κυβερνήσει τις ΗΠΑ.
Ο Putin είχε να αντιμετωπίσει πολιτικές μαριονέτες στην Ευρώπη που δεν αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό.
Η Ευρώπη επιτίθεται με κυρώσεις στην Ρωσία και ταυτόχρονα η Ευρώπη ζητάει λύσεις για το φυσικό αέριο που λαμβάνει από την Ρωσία.
Ο διττός ρόλος είναι παραλογισμός.

Παραλογισμός η αντιρωσική υστερία για να διασώσουν την διεφθαρμένη Ουκρανία

Η σωτηρία της Ουκρανίας από τη Ρωσία έχει γίνει πιο σημαντική για τους δυτικούς ηγέτες από το να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή, πιο σημαντική από το να μην καταλήξουν στο σκοτάδι, πιο σημαντική από τη βιωσιμότητα των δυτικών βιομηχανιών και ακόμη πιο σημαντική από την αποφυγή του κινδύνου ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα σε πανικό, προσπαθεί να αποκτήσει ορυκτά καύσιμα από οποιαδήποτε πηγή, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποθηκεύσει ενέργεια πριν από τον χειμώνα.
Η Γερμανία επιστρέφει στον άνθρακα , όπως και η Αυστρία, η Ιταλία και η Ολλανδία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο στρέφεται επίσης στον άνθρακα και αναιρεί την απαγόρευσή του στο fracking και στην παραγωγή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα.
Η ΕΕ υποστηρίζει την τελευταία εκμετάλλευση της Βόρειας Θάλασσας από τη Νορβηγία και είναι ανοιχτή σε νέες συμβάσεις για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις φυσικού αερίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξάγουν ποσότητες ρεκόρ φυσικού αερίου, τόσο πολύ που η Ευρώπη λαμβάνει πλέον υγροποιημένο φυσικό αέριο σε υψηλότερες τιμές από αμερικανικά δεξαμενόπλοια παρά φθηνό φυσικό αέριο από τους αγωγούς της Ρωσίας.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι έχουν προχωρήσει σε περισσότερα από 20 έργα εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σε αυτό το ορυκτό καύσιμο χωρίς για όλους, η Δύση έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει την πάλαι ποτέ ξεκάθαρη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την οποία οι ηγέτες της δεν βαρέθηκαν ποτέ να περιγράφουν ως υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη.
Η δέσμευση της Γερμανίας για σταδιακή κατάργηση των εργοστασίων άνθρακα μέχρι το 2030 έχει καταρρεύσει στην πολιτική επιχειρηματολογία, η δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει να χρησιμοποιεί άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2024, και η αποφασιστικότητα του G-7 να τερματίσει την «άμεση δημόσια υποστήριξη για τα διεθνή ορυκτά καύσιμα στον ενεργειακό τομέα έως το τέλος του 2022» έχουν επίσης καταρρεύσει.
Αντίθετα, το G-7, σημειώνοντας την αποφασιστικότητά του να υποστηρίξει την Ουκρανία, υποστήριξε τις αυξημένες παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου και προέτρεψε τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Για να τιμωρήσουν τη Ρωσία, οι Ευρωπαίοι επισκέπτονται εν γνώσει τους πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις εις βάρος των πολιτών της.
Η Γερμανία ετοιμάζεται να θέσει τον πληθυσμό της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προτρέποντας για εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι κυβερνήσεις προτείνουν πιο χαμηλά φώτα στους δρόμους, κλείνοντας τον φωτισμό ιστορικών κτιρίων και κλείνοντας το ζεστό νερό σε γυμναστήρια, μουσεία και κυβερνητικά κτίρια.
Τα συγκροτήματα κατοικιών περιορίζουν τις ώρες που μπορούν να κάνουν ζεστό ντους και χαμηλώνουν τους θερμοστάτες σε συγκροτήματα με κεντρική θέρμανση

«Μια πλήρης διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας θα κόστιζε στη Γερμανία το 12,7% των οικονομικών επιδόσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2022», κοστίζοντας περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια και επηρεάζοντας 5,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, προειδοποίησε η Βαυαρική Βιομηχανική Ένωση.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Δανίας περιλαμβάνει το κλείσιμο της θέρμανσης με φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύντομα ντους, το στέγνωμα των ρούχων έξω και την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι προτού η Δύση υπερασπιστεί τόσο συντονισμένα την Ουκρανία, θεωρείτο μια διεφθαρμένη χώρα.
Αυτή η εικόνα μεταμορφώθηκε εν μία νυκτί μόλις εισέβαλε η Ρωσία, καθώς η Ουκρανία έγινε αμέσως αγαπημένο κράτος της Δύσης, τέτοια είναι η δύναμη της αντιρωσικής υστερίας που η Δύση τιμωρεί τους πολίτες της για να αποδυναμώσει την Ρωσία… που τελικά κατάφερε να ισχυροποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης