Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Προς ύφεση οδεύει η γερμανική οικονομία - Συρρίκνωση κατά 1% το 2023

Deutsche Bank: Προς ύφεση οδεύει η γερμανική οικονομία - Συρρίκνωση κατά 1% το 2023
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1% το 2023
Σχετικά Άρθρα

Για τον κίνδυνο ύφεσης στη γερμανική οικονομία προειδοποιούν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οδεύει προς ύφεση και θα συρρικνωθεί κατά περίπου 1% το 2023.
Η μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου, η ύφεση στις ΗΠΑ και άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες θα αναγκάσουν τη Γερμανία να συρρικνωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναφέρουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Stefan Schneider σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο πληθωρισμός ρεκόρ δεν έχει ακόμα κορυφωθεί.
Οι τελευταίες πιέσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη Γερμανία, λόγω της ισχυρής εξάρτησης της από το ρωσικό αέριο. Μια βασική ανησυχία είναι ότι το Κρεμλίνο μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τις εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1 ως δικαιολογία για να διακόψει εντελώς τις παραδόσεις.
«Φαίνεται λογικό να υποθέσουμε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ψάχνει τρόπους για να διαταράξει την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις και την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία» επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank. «Αυτό μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα πλήρη διακοπή λειτουργίας» αλλά «ο αντίκτυπος στη βιομηχανική παραγωγή και η οικονομική αβεβαιότητα θα ωθήσουν σχεδόν σίγουρα τη γερμανική οικονομία σε ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2022».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης