Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβάθμισε το outlook της DoValue σε θετικό από σταθερό - Στο ΒΒ η αξιολόγηση

tags :
Fitch: Αναβάθμισε το outlook της DoValue σε θετικό από σταθερό - Στο ΒΒ η αξιολόγηση
Aναβάθμισε το το outlook της DoValue σε θετικό από σταθερό η Fitch

Η Fitch Ratings αναθεώρησε το Outlook της doValue S.p.A. σε θετικό από σταθερό, επιβεβαιώνοντας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση (IDR) σε «BB».
Τα ομόλογα ύψους 265 εκατομμυρίων ευρώ και 300 εκατομμυρίων ευρώ της doValue με λήξη το 2025 και το 2026 έχουν επίσης επιβεβαιωθεί στο «BB».
Το θετικό Outlook αντανακλά την προσδοκία για συνεχή ανάπτυξη του franchise της doValue και περαιτέρω διαφοροποίηση ανά πελάτη και γεωγραφική θέση.
Ειδικότερα, η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της doValue αντικατοπτρίζει το ισχυρό franchise της εταιρείας σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση χρέους και ακίνητης περιουσίας της Νότιας Ευρώπης.
Οι αξιολογήσεις λαμβάνουν επίσης υπόψη το χρέος που έχει αναλάβει η εταιρεία για τη χρηματοδότηση δύο μεγάλων εξαγορών το 2019-2020.
Το 2020 η doValue απέκτησε ποσοστό 80% στην ελληνική Eurobank Financial Planning Services (FPS), συμπληρώνοντας το 2019 την εξαγορά του 85% της Altamira Asset Management Holding (Altamira) με έδρα τη Μαδρίτη.
Η Fitch θεωρεί τις προσθήκες ως ενισχυτικό παράγοντα για τα κέρδη EBITDA και συμπληρωματικές προς το υπάρχον ιταλικό franchise της doValue, που πλέον είναι ηγέτης της αγοράς σε Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία.
Η doValue κατέγραψε σημαντικές νέες συμβάσεις στα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία το 2021 και το α’ εξάμηνο του 2022, ενώ λαμβάνει μέτρα εξοικονόμησης κόστους, τα οποία θα αποφέρουν οφέλη το 2022-2023.
Το επιχειρηματικό μοντέλο της doValue παρουσιάζει σταθερά κέρδη και υγιείς δυνατότητες απομόχλευσης, ενώ η εταιρεία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει μέγιστο καθαρό χρέος προς EBITDA στο 3,0x.
Τέλος, οι εξαγορές έχουν εισαγάγει σημαντικά άυλα περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό της doValue, επηρεάζοντας αρνητικά την ενσώματη θέση της στα ίδια κεφάλαια.
Κατά την άποψή της Fitch, η δημοσίως δηλωμένη μερισματική πολιτική της doValue θα επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο τα ενσώματα ίδια κεφάλαια μπορούν να ανοικοδομηθούν από τα κέρδη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης