Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άλμα 65% στα 22 ευρώ βλέπει για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Citigroup

Άλμα 65% στα 22 ευρώ βλέπει για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Citigroup
Η Citigroup εκτίμησε τα EBITDA στα 137 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2022
Άλμα 65% στα 22 ευρώ βλέπει για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Citigroup, παρά το γεγονός ότι προοπτικές για την προσφορά αλουμινίου στην Ευρώπη είναι πιθανό να περιοριστούν περαιτέρω.
Σύμφωνα με τη Citigroup, ο διπλασιασμός της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη νέα μονάδα θα αυξήσει τη βάση κερδών της εταιρείας, αντισταθμίζοντας την πτώση της τιμής του αλουμινίου στο LME κατά 40% και την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους ενέργειας που οδηγούν σε αρνητικά περιθώρια κέρδους για τους παραγωγούς, γεγονός που με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε περικοπές παραγωγής.
Οι όγκοι αλουμινίου της Μυτιληναίος είναι πιθανό να επηρεαστούν λιγότερο, δεδομένης της ρύθμισης τροφοδοσίας που προστατεύει την εταιρεία από τη μείωση του περιθωρίου κέρδους.
Image

Στα 137 εκατ. ευρώ τα EBITDA το δεύτερο τρίμηνο

Η Citigroup εκτίμησε τα EBITDA στα 137 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2022, ενώ η επιχείρηση ενέργειας είναι επίσης πιθανό να επωφεληθεί από τα ισχυρότερα spreads στο τρίμηνο, αντισταθμίζοντας τη διαδοχική δυσμενή εποχικότητα.
Ο διπλασιασμός της δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα υπάρξει από τη νέα μονάδα αυξάνει, σύμφωνα με τη Citigroup, ενώ η υλοποίηση της επέκτασης της ηλιακής δυναμικότητας κατά 1,5GW είναι πιθανό να επιφέρει απτή πρόοδο το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Citigroup, το χρέος της εταιρείας θα ανέλθει σε λιγότερο από 1 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022, κυρίως λόγω των υψηλότερων εκροών κεφαλαίου κίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης