Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τι μας περιμένει το β' 6μηνο του 2022; - Στασιμοπληθωρισμός, πληθωρισμός, ήπια προσγείωση ή ύφεση;

UBS: Τι μας περιμένει το β' 6μηνο του 2022; - Στασιμοπληθωρισμός, πληθωρισμός, ήπια προσγείωση ή ύφεση;
Η UBS βλέπει σημαντικές ευκαιρίες μακροπρόθεσμα στις μετοχές που διαπραγματεύονται κάτω από τις μακροπρόθεσμες μέσες αποτιμήσεις
Οι αγορές έχουν κλονιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον αντίκτυπο της μηδενικής πολιτικής COVID της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία και την απειλή της παγκόσμιας ύφεσης.
Ο στασιμοπληθωρισμός, ο πληθωρισμός, η ήπια προσγείωση ή η ύφεση είναι όλα πιθανά σενάρια για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
Ποιο όμως θα επικρατήσει, κανείς δεν γνωρίζει, με την UBS να δίνει συμβουλές για τον τρόπο προστασίας των επενδύσεων σε κάθε σενάριο.

Στασιμοπληθωρισμός

Η τρέχουσα αφήγηση της αγοράς αναμένει μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού - ασθενή ανάπτυξη και ραγδαία αύξηση των τιμών - τους επόμενους μήνες.
Για τη διαχείριση των κινδύνων χαρτοφυλακίου σε περίπτωση που το σενάριο του «στασιμοπληθωρισμού» συνεχίσει να οδηγεί τις αγορές, οι επενδυτές θα πρέπει να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ένα χαρτοφυλάκιο ρευστότητας, μεγέθους για να καλύψει ανάγκες τριών έως πέντε ετών ταμειακών ροών.
Αυτό πιθανότατα θα αποτελείται από ένα μείγμα μετρητών, εναλλακτικών μετρητών και ομολογιών μικρής διάρκειας.
Οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να εξετάσουν μια επαρκή κατανομή σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν απόδοση ακόμη και αν τόσο τα ομόλογα όσο και οι μετοχές πέφτουν.
Ορισμένες στρατηγικές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου - ειδικά οι μακροοικονομικές στρατηγικές - έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν καλά σε σενάρια ύφεσης.

Πτώση

Τα χρηματιστήρια είχαν σημαντικές αναταράξεις από την αρχή του έτους και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έρθει μια bear market.
Για να δημιουργήσει κανείς άμυνες ενάντια σε μια πιθανή «ύφεση», στην οποία οι χαμηλότερες προσδοκίες εταιρικών κερδών οδηγούν σε αδυναμία στις μετοχές, η UBS σύστησε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεση στις μετοχές με ποιοτικό εισόδημα, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, στην ανθεκτική πίστωση και στο ελβετικό φράγκο.
Οι στρατηγικές που προστατεύονται από κεφάλαια μπορεί επίσης να επιτρέψουν στους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν τη μεταβλητότητα για να λειτουργήσουν υπέρ τους και να μετριάσουν τους πιθανούς καθοδικούς κινδύνους.
Η υψηλή αστάθεια παρουσιάζει επίσης ευκαιρίες για τη δημιουργία απόδοσης στις αγορές συναλλάγματος, εμπορευμάτων και μετοχών.

Ομαλή προσγείωση

Επενδύστε σε αξία, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών μετοχών και των μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει η UBS σε αυτό το σενάριο.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αξία θα αποδώσει ιδιαίτερα καλά στο σενάριο «ήπιας προσγείωσης», καθώς η αυξημένη εμπιστοσύνη ότι τα εταιρικά κέρδη μπορούν να παραμείνουν ανθεκτικά ωφελεί ορισμένους από τους κυκλικούς τομείς της αξίας, όπως τα χρηματοοικονομικά και η ενέργεια.
Οι μετοχές που συνδέονται με την «εποχή της ασφάλειας» είναι επίσης μια καλή ιδέα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Καθώς οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις στοχεύουν να ενισχύσουν την ασφάλεια της ενέργειας, των δεδομένων και των τροφίμων, αυτό θα τονώσει τη ζήτηση για λύσεις μηδενικού άνθρακα, κυβερνοασφάλειας και γεωργικής απόδοσης, σύμφωνα με την UBS WM.
Η υψηλή έκθεση τόσο σε τομείς που συνδέονται με εμπορεύματα όσο και σε τομείς αξίας ωφέλησε τη βρετανική αγορά μετοχών τους τελευταίους μήνες.

Αναθέρμανση

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το sell-off για να δημιουργήσετε πιο μακροπρόθεσμες θέσεις, υπενθυμίζει η UBS.
Μια ταχύτερη από το αναμενόμενο άμβλυνση των ανησυχιών της αγοράς σχετικά με τον πληθωρισμό θα μπορούσε να προκαλέσει ράλι σε ορισμένες μετοχές ανάπτυξης, ακόμα κι αν αυτό παραμένει ένα σενάριο χαμηλής πιθανότητας σε αυτό το στάδιο.
Εν τω μεταξύ, η επένδυση σε ιδιωτικά κεφάλαια μετά από πτώση της αγοράς έχει συνδεθεί ιστορικά με ισχυρές αποδόσεις.
Η UBS WM βλέπει σημαντικές ευκαιρίες μακροπρόθεσμα στις μετοχές που διαπραγματεύονται κάτω από τις μακροπρόθεσμες μέσες αποτιμήσεις, στον αυτοματισμό και τη ρομποτική στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης