Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση - σοκ από 8 επενδυτικές τράπεζες - Ο S&P 500 έως τις 2.500 μονάδες ή -30%

Προειδοποίηση - σοκ από 8 επενδυτικές τράπεζες - Ο S&P 500 έως τις 2.500 μονάδες ή -30%

Ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street θα χάσει το ένα τρίτο της αξίας του μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Σχετικά Άρθρα

Όλο και πιο ζοφερές είναι οι εκτιμήσεις των επενδυτικών τραπεζών για τον δείκτη - βαρόμετρο της Wall Street, κάνοντας λόγο για άνευ προηγουμένου συστημικά σοκ και τυφώνες στα χρηματιστήρια.
Ειδικότερα, οκτώ ομάδες ανάλυσης των επενδυτικών τραπεζών τοποθετούν τον δείκτη μεταξύ 3.000 και 2.500 μονάδων έως το τέλος του έτους, επίπεδα που υποδηλώνουν μέση πτώση 30%.
Με άλλα λόγια , ο δείκτης θα χάσει το ένα τρίτο της αξίας του μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Και γι' αυτήν την εικόνα δύο είναι οι λόγοι:
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αντιστρέφει πλέον επιθετικά την πολιτική της και συρρικνώνει τον ισολογισμό της.
Ο άλλος μεγάλος λόγος είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας και ο αντίκτυπός του στα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των καυσίμων.

UBS: Διολίσθηση -20% στον S&P 500 ως το τέλος του 2022

Αύξηση της μεταβλητότητας σε ό,τι αφορά τις χρηματοπιστωτικές αγορές που μπορεί να επηρεάσει με επώδυνο τρόπο τους επενδυτές διαπιστώνει σε πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα η UBS.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ελβετική τράπεζα επιχειρεί να δώσει έναν χάρτη, καταθέτοντας τέσσερα πιθανά σενάρια (στασιμοπληθωρισμός ή ύφεση, ήπια προσγείωση ή αναπληθωρισμός-αναθέρμανση), προς ναυτιλλομένους ενόψει των επερχόμενων αντίθετων ανέμων που απειλούν την οικονομική δραστηριότητα…
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα σημειώσει μέχρι το τέλος του έτους πτώση -20% από τα τρέχοντα επίπεδα, ήτοι στις 3.767 μονάδες…
Στο σενάριο της ύφεσης, η πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η άνοδος στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς θα είναι παρόμοια… (-20% ο S&P 500)
Ειρήσθω εν παρόδω, η UBS δίνει 30% πιθανότητα σε αυτό το σενάριο…
Στο σενάριο της «ομαλής προσγείωσης», στο οποίο η UBS δίνει πιθανότητα 40%, η ελβετική τράπεζα «βλέπει» το αμερικανικό δεκαετές στο 3,25%... και τον S&P στις 3.900 μονάδες…
Στο τελευταίο σενάριο της αναθέρμανσης της οικονομίας (αναπληθωρισμός), η UBS προσδοκά ισχυρό ράλι στις αγορές μετοχών.

Societe Generale: Ο S&P 500 θα διολισθήσει στις 2.525 μον.

Σε μια εκτίμηση σοκ προέβη η Societe Generale, με πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα, για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500.
Όπως αναφέρει, αν οι πληθωριστικές πιέσεις αποδειχθούν ανάλογες με αυτές που επικράτησαν κατά τη μεγάλη στασιμοπληθωριστική κρίση του 1970 η πτώση θα αγγίξει περίπου το -35% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, δηλαδή τις 2.525 μονάδες… ως το τέλος του 2022. 
ad_12.JPG

DataTrek Research: Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.300 με 2.790 μον. ή πτώση έως -24%

Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.300 με 2.970 μον. ή πτώση έως -20% με ύφεση στην οικονομία αναφέρει σε ανάλυση του ο ελληνικής καταγωγής Nicholas Colas της DataTrek Research.

Ακολουθούν 3 σενάρια, το καθένα από τα οποία χρησιμοποιεί το ίδιο πολλαπλάσιο 18x, όχι το 17x μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Μέτρια πτώση κερδών (15%): 184 δολάρια ανά μετοχή (μείωση από 216 δολάρια ανά μετοχή επί του παρόντος)

Ο δείκτης S&P 500: 3.312 μονάδες

Τα κέρδη επιστρέφουν στα επίπεδα 2018 – 2019: 162 δολάρια ανά μετοχή, -25%

Ο δείκτης S&P 500: 2.916 μονάδες

Τυπική πτώση των κερδών λόγω ύφεσης (2%, μέσος όρος 1990 και 2000 – 2002) στα 155 δολάρια ανά μετοχή

Ο δείκτης S&P 500: 2.790 μονάδες ή πτώση -24%

Αυτά τα επίπεδα δεν πρέπει να σας τρομάζουν.
Όσο πολύ δύσκολο κι αν είναι το σημερινό επενδυτικό περιβάλλον, θα τελειώσει.
Ναι, ο πληθωρισμός είναι ένα πρόβλημα και ναι, η πολιτική της Fed είναι επιθετική.
Οι μετοχές φέρουν το κύριο βάρος της αβεβαιότητας που δημιουργούν αυτά τα ζητήματα.

Bank of America: Στις 19 Οκτωβρίου 2022 ο S&P 500 θα έχει υποχωρήσει στις 3.000 μονάδες

Μπορεί στη Wall Street να άρχισε η bear market, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα.
Όπου υπάρχει αρχή, υπάρχει πάντα ένα τέλος.
Και σύμφωνα με την Bank of America, οι επενδυτές έχουν μόνο μερικούς μήνες πτωτικής αγοράς για να αντέξουν, αφού ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ, ο S&P 500 διολίσθησε σε bear market στην αρχή αυτής της προηγούμενης εβδομάδας.
Και μετά θα έρθει μια ανοδική αγορά.
Σύμφωνα με την ιστορία, όπως επισημαίνει η Bank of America, η μέση πτώση από την κορυφή έως το κατώτατο σημείο της bear market είναι 37,3% σε διάστημα 289 ημερών.
Η αντιστοίχιση αυτού του μοτίβου θα έδινε τέλος στην bear market στις 19 Οκτωβρίου 2022, που τυχαίνει να σηματοδοτήσει την 35η επέτειο της Μαύρης Δευτέρας, καθώς το χρηματιστηριακό κραχ του 1987 είναι ευρέως γνωστό, με, και πάλι σύμφωνα με στατιστικούς μέσους όρους, τον S&P 500 πιθανώς να πέσει στις 3.000 μονάδες.

JP Morgan: Ο S&P 500 θα υποχωρήσει -20% ως τον Οκτώβριο, στις 3.000 μονάδες

Διχασμός φαίνεται πως επικρατεί στους κόλπους μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, την JP Morgan, για την κατάσταση της οικονομίας και το μέλλον των αγορών…
Μάλιστα, η εν λόγω διχοστασία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις τιμές στόχους που οι αναλυτές του οίκου θέτουν κάθε φορά για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, με τους μεν να συστήνουν αγορά στα χαμηλά και τους δε να εκτιμούν ραγδαία πτώση -20%, ήτοι στις 3.000 μονάδες, έως τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Morgan Stanley: Σε τροχιά ισχυρής διόρθωσης οι μετοχές, άμεσα στις 3.400 μονάδες o S&P 500

Με την ανησυχία για τις μετοχές να διογκώνεται, η Morgan Stanley αναφέρει ότι ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα σημειώσει πτώση στις 3.400 μονάδες (πτώση 10% από τα τρέχοντα επίπεδα, δηλαδή τις 4.390 μονάδες) τις επόμενες εβδομάδες, με καταλύτες τα ERP, τις αποδόσεις των ομολόγων και τα EPS.
Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Michael Wilson, οι αποτιμήσεις στις μετοχές διαγράφουν τροχιά διόρθωσης, εν αναμονή της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Federal Reserves, που παλεύει με το «όπλο» των επιτοκίων να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Την ίδια στιγμή, το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών (Equity Risk Premium - ERP) ακόμη δεν αντικατοπτρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και οι οποίοι εντείνονται λόγω της πίεσης στα περιθώρια κέρδους και στην αδύναμη ζήτηση, καθώς η καταναλωτική ζήτηση φαίνεται να μειώνεται.
Ο λόγος για αυτό είναι πως, σε αντίθεση με τα επιτόκια, το ERP αποτελεί αντανάκλαση των προσδοκιών για την ανάπτυξη.

Goldman Sachs: Μόλις έλθει η ύφεση στις ΗΠΑ, o S&P 500 θα φτάσει στις 3.150 μονάδες

Μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, ο S&P 500 οδεύει, όπως δείχνουν τα παράγωγα, σε μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση.
Και ο δείκτης βρίσκεται μόλις λίγες μονάδες μακριά από μια bear market (3.856 μονάδες είναι 20% πτώση από το υψηλό όλων των εποχών του Ιανουαρίου), με όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία - ομόλογα, εμπορεύματα και κρυπτονομίσματα - να βρίσκονται επίσης σε πτωτική τροχιά.
Και όλα αυτά στα πρώτα στάδια της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, με την ομάδα ανάλυσης της Goldman Sachs να ανμένει ότι η Fed θα αυξήσει το επίτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, εάν διατηρήσει την αύξηση του Ιουνίου στις 50 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τον David Kostin της Goldman Sachs, η βασική πρόβλεψη για τις αποτιμήσεις αναμένεται να παραμείνει σχεδόν σταθερή, ενώ η αύξηση των κερδών μπορεί να ωθήσει τον S&P πίσω στις 4.300 στο τέλος του 2022, περίπου +10% από τα τρέχοντα επίπεδα.


Evercore: Στις 2.900 μονάδες ο S&P 500

Σε μια πρόβλεψη σοκ για τη Wall Street προβαίνει η Evercore ISI, που αναφέρει ότι ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα υποχωρήσει στις 2.900 μονάδες (πτώση -30% από τα τρέχοντα επίπεδα) μέχρι το τέλος του 2022. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Evercore ISI, Julian Emanuel, οι αμερικανικές μετοχές, στο δυσμενές σενάριο, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμη 30%, εάν η ένταση αύξησης του ενεργειακού κόστους προκαλέσει οικονομική συρρίκνωση.
Ο Emanuel αναθεώρησε επί τα χείρω την τιμή - στόχο του για τον δείκτη S&P 500 το 2022, στις 4.300 μονάδες, από 4.800 μονάδες, ωστόσο «περιέγραψε» άλλο ένα, ακόμα πιο πτωτικό σενάριο, με τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου να υποχωρεί στις 2.900 μονάδες - ένα επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά το 2020, μόλις η αγορά άρχισε να ανακάμπτει μετά την κατάρρευση που επέφερε η πανδημική κρίση.
«Αυτό που δεν έχουμε δει είναι ο θεμελιώδης καταλύτης και όλοι γνωρίζουμε ότι ο μεγαλύτερος θεμελιώδης καταλύτης είναι η πτώση στις τιμές της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της Evercore στο Bloomberg Television την Πέμπτη.
«Τον ψάχνουμε καθημερινά και δεν συμβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης