Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brownstone Institute: Πώς ο Covid και η αποτυχία των εμβολίων εξέθεσαν το πανίσχυρο ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα

Brownstone Institute: Πώς ο Covid και η αποτυχία των εμβολίων εξέθεσαν το πανίσχυρο ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα
Με τεράστιες, εγγυημένες πηγές χρηματοδότησης, τα συνολικά έσοδα του ιατροβιομηχανικού συμπλέγματος θα συνεχίσουν να αυξάνονται
Σχετικά Άρθρα

Η πανδημία, τα lockdowns και οι επενδύσεις σε ιατρικά σκευάσματα, όπως τα εμβόλια, αποκαλύπτουν μία παράδοξη πραγματικότητα.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στο προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ σημειώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι άνθρωποι είχαν αυξημένη πρόσβαση σε καλύτερο φαγητό, καλύτερης ποιότητας νερό και αποχέτευση.
Οι ζωές επιμηκύνθηκαν απότομα δεκαετίες προτού διατεθούν εμβόλια, αντιβιοτικά ή σχεδόν οποιοδήποτε φάρμακο και έναν αιώνα πριν τα νοσοκομεία συγχωνευθούν σε εταιρικά σχήματα, αναφέρει σε ανάλυσή του το Brownstone Institute.
Οι σταδιακές αυξήσεις στο προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια αντικατοπτρίζουν το πολύ λιγότερο κάπνισμα, τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα, τις θέσεις εργασίας, τον καθαρότερο αέρα και τους λιγότερους θανατηφόρους πολέμους.
Αντικατοπτρίζουν περισσότερο όλα αυτά, παρά την ιατρική πρόοδο.

Οι τεράστιες ιατρικές δαπάνες

Ωστόσο οι ΗΠΑ ξοδεύουν τρεις φορές περισσότερα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε ιατρικές θεραπείες από ό,τι στη δεκαετία του 1960.
Μέχρι το 2020, η Αμερική αφιέρωσε το 18% του ΑΕΠ της στην ιατρική.
Προσθέτοντας το μέγα κόστος των μαζικών tests και εμβολίων κ.λπ., οι ιατρικές δαπάνες μπορεί τώρα να πλησιάσουν το 20%.
Παρόλο που οι ΗΠΑ ξοδεύουν περισσότερο από το διπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα από ό,τι ξοδεύει οποιοδήποτε άλλο κράτος για ιατρική περίθαλψη, οι Αμερικανοί κατατάσσονται στην 46η θέση στο προσδόκιμο ζωής.
Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει, παρά τις αυξανόμενες ιατρικές δαπάνες και τη διεύρυνση της ιατρικής πρόσβασης μέσω του περίφημου νόμου για την προσιτή ιατρική φροντίδα.
Το Brownstone Institute διαπιστώνει μια «οπισθοδρομική ιατρική ηθική» που μπορεί να σώζει - ή έστω να παρατείνει ελαφρώς - μια ζωή.

Το πανίσχυρο ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα

Οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις ετήσιες αυξήσεις των ασφαλίστρων και με τη φορολογία επί της ουσίας χρηματοδoτούνται οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, οι επονομαζόμενες και Big Pharma.
Έτσι απαιτούνται συνεχώς περισσότερα πράγματα, όπως εξωσωματική γονιμοποίηση, φάρμακα εξαιρετικά υψηλού κόστους, αλλαγές φύλου ή ψυχοθεραπεία, σαν να είναι ένα δωρεάν δικαίωμα.
Με τεράστιες, εγγυημένες πηγές χρηματοδότησης, τα συνολικά ιατρικά έσοδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Έτσι, το ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα κερδίζει συνεχώς χρήματα και θέσεις.
Ανύπαρκτες μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι διαφημίσεις νοσοκομειακών συστημάτων και φαρμάκων κυριαρχούν πλέον στη διαφήμιση.
Με το να είναι τόσο μεγάλοι διαφημιστές, η Big Pharma υπαγορεύει το περιεχόμενο ειδήσεων.
Οι αναλυτές που επισημαίνουν ότι οι μεγάλες ιατρικές δαπάνες δεν αποφέρουν ανάλογα οφέλη για τη δημόσια υγεία έχουν μικρό κοινό.

Η αποκάλυψη του Covid

Ο Covid αποκάλυψε αυτή την πραγματικότητα.
Αντί να τεθεί το σαφές δημογραφικό προφίλ κινδύνου του ιού και οι τεράστιες πιθανότητες επιβίωσης —ακόμα και χωρίς θεραπεία, σε όλες τις ηλικίες, ή να προωθηθούν διάφορες μορφές αυτοφροντίδας κατά του Covid — τα μέσα ενημέρωσης και το ιατρικό κατεστημένο προκάλεσαν παγκόσμιο πανικό και προώθησαν την αντιπαραγωγική μαζική απομόνωση, τη μαζική χρήση μάσκας, τα μαζικά tests και τη θεραπεία με αναπνευστήρες.
Αργότερα στο οπλοστάσιο κατά του Covid προστέθηκαν οι μαζικοί εμβολιασμοί.
Ενώ τα εμβόλια δημιούργησαν πολλούς δισεκατομμυριούχους και πλούτισαν σημαντικά άλλους μετόχους της Pfizer και της Moderna, απέτυχαν, όπως είχαν υποσχεθεί ο Biden και πολλοί άλλοι, να σταματήσουν είτε τη μόλυνση είτε την εξάπλωση.
Πολλοί —των οποίων οι φωνές καταστέλλονται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης— παρατηρούν ότι τα εμβόλια επιδείνωσαν την κατάσταση οδηγώντας στην ανάπτυξη παραλλαγών και αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλούν πολλά προβλήματα.

Ο παραλογισμός του Covid

Η υπερβολική αντίδραση στον Covid, σε κάποιο βαθμό, υποστηρίχθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνόησαν ότι σχεδόν όλοι όσοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ηλικιωμένοι ή και με κακή υγεία.
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβαιναν πάντα μεταξύ ηλικιωμένων και ασθενών.
Τα νοσοκομειακά λάθη λέγεται ότι προκαλούν από 250.000 έως 400.000 Αμερικανούς θανάτους ετησίως.
Ίσως το ιατρικό προσωπικό προσπαθεί να κάνει καλή δουλειά. αλλά όταν τα σώματα των ηλικιωμένων, άρρωστων ανθρώπων κόβονται ή παίρνουν ισχυρά φάρμακα, κάτι συμβαίνει.
Εάν οι άνθρωποι δεν έκαναν κατάχρηση ουσιών, έτρωγαν καλύτερα και ασκούνταν περισσότερο θα υπήρχε μικρότερη ζήτηση για ιατρικές παρεμβάσεις.
Με την εκμετάλλευση και την οικοδόμηση ενός παράλογου φόβου για το θάνατο, το Ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα προωθεί την ιδέα ότι πρέπει να διπλασιάσουμε - ή να τριπλασιάσουμε - τις ιατρικές και κοινωνικές παρεμβάσεις και επενδύσεις που θα μπορούσαν να παρατείνουν οριακά τη ζωή ενός μικρού τμήματος του πληθυσμού.
Ενώ οι εντατικές ιατρικές παρεμβάσεις μπορούν να παρατείνουν οριακά τη ζωή ορισμένων ηλικιωμένων, ασθενών, η ιατρική δεν μπορεί να αναστρέψει τη γήρανση και σπάνια αποκαθιστά τη ζωτικότητα.
Αν τα ΜΜΕ ήταν ειλικρινή ο παραλογισμός του Covid δεν θα είχε επικρατήσει.
Αλλά τα ΜΜΕ ήταν αιχμάλωτα στις διαφημίσεις της Big Pharma.
Ήταν τρομοκράτες που προώθησαν μία εντατική παρέμβαση σε ολόκληρη την κοινωνία. Ακολούθησε κοινωνική, ψυχολογική και οικονομική καταστροφή.
Επιπλέον, πολλοί γιατροί που θα μπορούσαν να έχουν μιλήσει ενάντια στον παραλογισμό του Covid έμειναν σιωπηλοί για να μην θέσουν σε κίνδυνο τις άδειές τους, τα προνόμια του νοσοκομείου ή την ευνοϊκή θέση τους στη Big Pharma.
Λίγοι ήταν οι θαρραλέοι σε ολόκληρο τον κόσμο, που αποκάλυψαν αυτό το χρυσοφόρο παιχνίδι, καταλήγει το Brownstone Institute.
brow.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης