Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IDC: Πρόβλεψη για μείωση 3,5% το 2022 στις παγκόσμιες αποστολές smartphone

IDC: Πρόβλεψη για μείωση 3,5% το 2022 στις παγκόσμιες αποστολές smartphone
H ανάπτυξη των smartphone αναμένεται να ανακάμψει κατά 5% το 2023, καθώς τα προϊόντα 5G αναμένεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη αγορά.

Η έκθεση Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC) υποβάθμισε τις παγκόσμιες αποστολές smartphone για το 2022 από την αναμενόμενη αύξηση 1,6% σε πτώση 3,5%.
Η πτώση αυτή έρχεται καθώς «η βιομηχανία smartphone αντιμετωπίζει κινδύνους από πολλά μέτωπα. Αποδυνάμωση της ζήτησης, πληθωρισμός, συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και συνεχείς περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε η διευθύντρια έρευνας της IDC Nabila Popal.
Οι πιο σημαντικές μειώσεις αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με αποστολές μειωμένες κατά 22%.
idc_1.png
Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone, προβλέπεται να μειωθουν οι αποστολές «έξυπνων» κινητών κατά 11,5% ή περίπου 38 εκατομμύρια μονάδες, που αντιπροσωπεύει το 80% της παγκόσμιας μείωσης του όγκου αποστολών.

Φέτος, «τα lockdown έπληξαν την παγκόσμια ζήτηση και προσφορά, ταυτόχρονα, μειώνοντας τη ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως», δήλωσε ο διευθυντής έρευνας της IDC, Phil Solis.
Και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η στενή παροχή εξαρτημάτων όπως PMIC, προγράμματα οδήγησης οθόνης και διακριτά τσιπ Wi-Fi».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης