Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ένα βήμα πριν την έκρηξη η Wall Street: Πού κρύβεται η επικίνδυνη ζώνη για τις μετοχές

Ένα βήμα πριν την έκρηξη η Wall Street: Πού κρύβεται η επικίνδυνη ζώνη για τις μετοχές
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν σπάσει μια ιστορική σειρά εβδομαδιαίων απωλειών και οι αναλυτές της αγοράς αναζητούν τεχνικούς δείκτες για να προσδιορίσουν πού μπορεί να βρίσκεται η «επικίνδυνη ζώνη».
Σχετικά Άρθρα

Ένα βήμα πριν την έκρηξη είναι σύμφωνα με τους αναλυτές... η Wall Street, που θεωρούν πως αν διασπαστεί η κρίσιμη στήριξη... η «κατηφόρα» δεν θα έχει τέλος...
Ειδικότερα, τώρα που οι αμερικανικές μετοχές έχουν σημείωσει ένα ιστορικό σερί εβδομαδιαίων απωλειών, οι αναλυτές αναζητούν τεχνικούς δείκτες για να προσδιορίσουν πού μπορεί να βρίσκεται η «επικίνδυνη ζώνη» για τις μετοχές.

Η «επικίνδυνη ζώνη»

Σύμφωνα με τον Jonathan Krinsky, αναλυτή στην BTIG, η «επικίνδυνη ζώνη» για τις μετοχές των ΗΠΑ αντιστοιχεί περίπου στον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών για τον S&P 500, που επί του παρόντος είναι ακριβώς γύρω στις 4.275 μονάδες.
Την ίδια ώρα, ο Krinsky πιστεύει ότι οι μετοχές θα συναντήσουν την αντίσταση λίγο νωρίτερα, στις 4.250 μονάδες περίπου.
Το «σπάσιμο» του κινητού μέσου όρου των 50 ημερών θα ήταν από μόνο του ένα «κατόρθωμα», καθώς θα αντιπροσώπευε ένα ράλι περίπου 12% από τα χαμηλά της bear market, λίγο πάνω από τις 3.800 μονάδες, από τις οποίες ο S&P 500 αναπήδησε νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ ο Dow έπεσε λίγο βόρεια, στις 30.600 μονάδες.
im-554308.png
Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με τον Krinsky, οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις για τις μετοχές (δηλαδή την ενέργεια) είναι υπεραγορασμένοι, ενώ «η στρατηγική αγοράς νικητών και χαμένων ξεφεύγει από το πιο ακραίο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών».
Εξαιτίας αυτού, ο Krinsky αναμένει μια ταχεία περίοδος αναστροφής, βάσει της οποίας οι μετοχές τεχνολογίας θα οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα - μια δυναμική που έχει ήδη παρατηρηθεί από την περασμένη εβδομάδα.
Επισήμανε δε τη συναλλακτική δράση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2008, οπότε ο S&P 500 σημείωσε διψήφιο ράλι (σε ποσοστιαίες μονάδες), πριν καταρρεύσει τελικά αργότερα μέσα στο έτος.
Αυτό το ράλι χαρακτηρίστηκε επίσης από ανακυκλικές κινήσεις, καθώς τα μακροπρόθεσμα κεφάλαια ανάπτυξης υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Σε ένα τέτοιο σενάριο «αναστροφής», ο Krinsky πιστεύει ότι ο Nasdaq 100 θα μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση.

Τι γίνεται με το «VIX»;

Επίσης, υπάρχει η πεποίθηση πως, μετά το καλοκαίρι, οι αμερικανικές μετοχές θα κινηθούν τελικά πιο χαμηλά σε νέα βάθη καθώς πλησιάζει η πτώση.
Αυτό μας φέρνει στον δείκτη μεταβλητότητας CBOE, αλλιώς «VIX» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης