Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Ο δείκτης S&P 500 θα φθάσει έως τις 4.200 μον. και μετά πάλι πτώση – Τι δείχνει ο δείκτης Bull and Bear

Bank of America: Ο δείκτης S&P 500 θα φθάσει έως τις 4.200 μον. και μετά πάλι πτώση – Τι δείχνει ο δείκτης Bull and Bear
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ανοδικά περιθώρια είναι ελάχιστα και σύντομα αναμένεται να υπάρξει σταθεροποίηση... και ακολούθως νέα πτώση

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα φθάσει έως τις 4.200 μονάδες από 4.158 μονάδες και μετά πάλι πτώση αναφέρει σε ανάλυση της η αμερικανική τράπεζα Bank of America (BofA).
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ανοδικά περιθώρια είναι ελάχιστα και σύντομα αναμένεται να υπάρξει σταθεροποίηση... και ακολούθως νέα πτώση.

Μετά από 7 συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης για τον S&P (και ένα ρεκόρ 8 εβδομάδων για τον Dow), η One River ανέφερε ότι «εαν δεν μπορούμε να ανακάμψουμε μετά από πτώση 7 συνεχόμενων εβδομάδων στη σειρά, κάτι είναι σοβαρά λάθος»...
Ταυτόχρονα η Bank of America, είχε προβλέψει ότι ο δείκτης S&P 500 θα ενδείκνυται για αγορά στις 3.600 μονάδες ενώ καθοδική διάσπαση των τεχνικών αυτών σημείων θα οδηγούσε πιο αθρόες πωλήσεις.
Εν τω μεταξύ ο δείκτης αγοράς της BofA, Bull and Bear έφθασε στα όρια του πανικού υποχωρώντας από το 1,5 στο 0,6, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

... και μετά από μια σύντομη βουτιά του δείκτη S&P 500 σε bear market πριν από μία εβδομάδα, ανέκαμψε σε 6,6% την τελευταία εβδομάδα, η καλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Νοέμβριο του 2020.

Αν και αυτό δεν είναι το τέλος της bear market, η οποία αναμένουμε να ξαναρχίσει στα σοβαρά σύντομα, ήταν αρκετή για να δώσει το έναυσμα στην Bank of America να αναφέρει τα εξής…

«Η κινητικότητα του καλοκαιριού αυξάνεται: ο αριθμός των απαισιόδοξων επενδυτών εκτινάσσεται στα ύψη (όπως δείχνει και ο δείκτης BofA Bull & Bear) και εάν λάβουμε υπόψη εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός κορυφώνει και η FED προσεχώς θα παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων… τότε έχουμε τις πιο υπερπουλημένες μετοχές οπότε αναμένεται ράλι».

Ενώ αυτό επιτάσσει η λογική δεν θα συμβούν έτσι τα πράγματα.
Με βάση τις τάσεις σε εβδομαδιαία βάση τοποθετήθηκαν 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια από μετρητά σε μετοχές, τα περισσότερα σε 10 εβδομάδες, καθώς και 0,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, που και 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια που αντλήθηκαν από ομόλογα.

Με βάση την Goldman Sachs: οι καθαρές ροές σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια μετατράπηκαν σε θετικές την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαΐου (+21 δισ. δολάρια έναντι -5 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα), μετά από καθαρές εκροές τις προηγούμενες έξι εβδομάδες.
Οι καθαρές εκροές συνεχίστηκαν για τις περισσότερες άλλες αγορές, κυρίως με σταθερό ή ελαφρώς μειωμένο ρυθμό, αν και οι μετοχές στην Κίνα παρουσίασαν καθαρές εισροές την τελευταία εβδομάδα.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Κατά την BofA σε γράφημα για μετοχές έναντι αποδόσεων εμπορευμάτων αναφέρεται ότι «οι αποδόσεις των 10 ετών ομολόγων σε σχέση με τα εμπορεύματα αυξάνονται ενώ οι μετοχές κορυφώνονται (13,7%, από 16,6% το Σεπτεμβρίου 2021) και τα ομόλογα υποχωρούν ήδη (2,7%, χαμηλότερα από τον Οκτώβριο του 2018).

Το πετρέλαιο αυξάνεται που επιδρά στον πληθωρισμό, τα κρυπτονομίσματα συνέχισαν να πιέζονται.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα φθάσει έως τις 4.200 μονάδες από 4.158 μονάδες και μετά πάλι πτώση καταλήγει η BofA αν και δεν αποκλείει μια περίοδο σταθεροποίησης πριν ξεκινήσει πάλι η πτώση.
b1_5.jpg

b2_5.jpg
b3_4.jpg

b4_4.jpg
b5_3.jpg
b6_3.jpg
b7_3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης