Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oυδέτερη η Morgan Stanley για τις ελληνικές μετοχές - Μικρή η συμβολή στον MSCI Emerging Markets

Oυδέτερη η Morgan Stanley για τις ελληνικές μετοχές - Μικρή η συμβολή στον MSCI Emerging Markets
H Morgan Stanley δίνει τη σύσταση equal weight για τις ελληνικές μετοχές, ήτοι αποδόσεις σύμφωνες με τον δείκτη MSCI Emerging Markets

Μπορεί η ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ο συναλλαγματικός κίνδυνος να είναι μικρός, ωστόσο η Morgan Stanley συντηρεί χαμηλά τη στάθμιση των ελληνικών μετοχών στον MSCI Emerging Markets.
Και πιο συγκεκριμένα στο 0,24%, καθώς οι αγορές της Μέσης Ανατολής και ειδικά της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις.
Επί της ουσίας η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση equal weight για τις ελληνικές μετοχές, ήτοι αποδόσεις σύμφωνες με τον δείκτη MSCI Emerging Markets.
Στιγμιότυπο_2022-05-16_3.33.27_μμ.png

Το καλό πρώτο τρίμηνο για την Ελλάδα

Η Morgan Stanley βλέπει ότι οι traders έχουν αυξήσει την έκθεσή τους στην Ελλάδα, από το 0,10% τον Δεκέμβριο του 2021 στο 0,21% τον Μάρτιο, την ώρα που η στάθμιση είναι 0,23%.
Επομένως υπάρχουν κάποια περιθώρια εισροών, αλλά αυτά είναι σαφώς μειωμένα.
Την ίδια ώρα, ενώ πέρσι το 74% των traders αποστρέφονταν την Ελλάδα, έως τον Δεκέμβριο το ποσοστό είχε περιοριστεί στο 67%.

Άμυνα έναντι της πτώσης

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η δυναμική στην επενδυτική στρατηγική είναι η άμυνα έναντι του τρέχοντος πτωτικού παγκόσμιου σκηνικού.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι η Μέση Ανατολή έχει αρκετά σταθερά καλύτερες επιδόσεις στις παγκόσμιες αγορές bear, ενώ έχουν τους χαμηλότερους δείκτες beta εντός των EM.
Στη Σαουδική Αραβία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παθητικές εισροές 9 δισ. δολαρίων (σε συμφωνία με τις ξένες εισροές YTD) δυνητικά ως αμυντικό μέτρο.

Είναι η πρόσφατη πτώση ευκαιρία αγοράς;

Οι βασικές αγορές της Μέσης Ανατολής υποχώρησαν 7-14% από την κορυφή τους την περασμένη εβδομάδα, καθώς άρχισαν να ακολουθούν στο παγκόσμιο sell-off παρά τις σταθερές/ανοδικές τιμές της ενέργειας.
Η ανάλυση πολλών δεκαετιών παρόμοιων αναδρομών δείχνει ότι τείνουν να είναι τακτικές σε κύκλους που βασίζονται στα εμπορεύματα (δεκαετία του 2000), ειδικά σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της πτωτικής αγοράς Αναδυόμενων Αγορών.


www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης