Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προβληματική η αντιστάθμιση έναντι κινδύνου στις αγορές - Τι βλέπουν Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley

tags :
Προβληματική η αντιστάθμιση έναντι κινδύνου στις αγορές - Τι βλέπουν Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley

Η μεταβλητότητα που πραγματοποιήθηκε σχεδόν στο κλείσιμο 10 ημερών του S&P 500 φαίνεται να είναι σύμφωνη με τον VIX στη δεκαετία του '30

 

Οι αυξημένες αποτιμήσεις και η πτώση του όγκου στην αμερικανική αγορά καθιστά την αντιστάθμιση έναντι κινδύνου πρόβλημα για τους περισσότερους διαχειριστές κεφαλαίων.
Ο δείκτης PPUT υποχωρεί σχεδόν το ίδιο με τον SPX και ο δείκτης PUTY έχει ξεπεράσει και τους δύο παραπάνω δείκτες, διαπιστώνει η Goldman Sachs, η οποία τονίζει ότι δεν είναι αρκετός ο οδηγός του δείκτη VIX.

Η Goldman Sachs δείχνει ότι ο χρόνος της αντιστάθμισης έχει μεγάλη σημασία.
"Η μεταβλητότητα 37% που πραγματοποιήθηκε σχεδόν στο κλείσιμο 10 ημερών φαίνεται να είναι σύμφωνη με τον VIX στη δεκαετία του '30, αλλά αυτή η μέτρηση είναι επί του παρόντος πολύ υψηλότερη από τον πραγματικό όγκο που μετράται σε άλλες στιγμές της ημέρας.
Εάν συλλεχθούν οι τιμές το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης αντί για το κλείσιμο, ο όγκος του SPX 10 ημερών θα ήταν κάτω από το 20".

Τι δείχνουν οι ροές;

Οι ροές/εξισορροπήσεις κεφαλαίων είναι πιθανό να συνεχίσουν να αποτελούν βασικό μοχλό δράσης για τις τιμές τις επόμενες εβδομάδες/μήνες.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει καλά πώς οι ροές μετοχικού κεφαλαίου στις ΗΠΑ και στα ETFs έχουν αρχίσει να αλλάζουν (μπλε γραμμή), αλλά οι εισροές εξακολουθούν να είναι μεγάλες τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πώς το ποσοστό ιδίων κεφαλαίων του συνολικού AuM βρίσκεται επίσης στο 96ο εκατοστημόριο σε ένα χρονικό πλαίσιο 5 ετών."

Πως θα κινηθούν οι επενδυτές λιανικής

Το μέγεθος των αγορών το 2020 (μετά τον Μάρτιο) έως τα τέλη του 2021 ήταν αρκετά μεγάλο και οι πρόσφατες πωλήσεις δεν έχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα που είδαμε στο τέλος του 2018 ή τον Μάρτιο του 2020.

"Σούπερ ανοδική για τον τεχνολογικό megacap..."

Σούπερ ανοδική τάση για τον τεχνολογικό megacap, καθώς υπάρχουν μεγάλες αντισταθμίσεις πληθωρισμού, γενικά αυξανόμενα έσοδα/μεικτό κέρδος πάνω από 10% με υψηλά ROIC και με αποτιμήσεις σε πολλαπλάσια EV/FCF και P/E. .
Μια άλλη ανησυχία είναι πόσο "αντίθετο" είναι αυτό πραγματικά... οι μετοχές / οι αποτιμήσεις μπορεί να υπονοούν ότι είναι πολύ αντίθετες.

Το Bitcoin - ένα «σήμα» για το πότε οι μετοχές θα πέφτουν

Οι επενδυτές πρέπει να παρκολουθούν πολλούς παράγοντες που πιστεύουν ότι θα σηματοδοτήσουν το χαμηλό για τις μετοχές.
Ένα σε αυτή τη μακρά λίστα είναι το Bitcoin...το οποίο πιστεύεται ότι εξακολουθεί να έχει στήριξη στα περίπου 15.000 δολάρια.
Επίσης, η απορρόφηση της προσφοράς Μ2 βαραίνει τις μετοχές...αλλά ακόμη περισσότερο το BTC.
Το BTC είναι ευαίσθητο στο ΑΕΠ, επομένως παρακολουθείται προσεκτικά τον δείκτη παραγωγής PMI, δείχνοντας ότι μια τελευταία πτώση του Bitcoin μπορεί να είναι ακόμη μπροστά.

Το ΑΕΠ έχει σημασία - και για το bitcoin

Το BTC είναι ευαίσθητο στο ΑΕΠ και αναμένει μια πτώση καθώς ο δείκτης παραγωγής PMI θα υποχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης