Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Είσοδος Εθνικής Τράπεζας και Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard - Αναμένονται εισροές κεφαλαίων 230 εκατ

Είσοδος Εθνικής Τράπεζας και Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard - Αναμένονται εισροές κεφαλαίων 230 εκατ
Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 31ης Μαΐου, δηλαδή την 1η Ιουνίου.

Είσοδο της Εθνικής Τράπεζας και της Μυτιληναίος στον MSCI Greece Standard ανακοίνωσε την Πέμπτη 13 Μαΐου ο οίκος Morgan Stanley Capital International (MSCI) κατά την αναδιάρθρωση των δεικτών του, εξέλιξη που αποτέλεσε έκπληξη με βάση τα βασικά κριτήρια που θέτει ο αμερικανικός οίκος.
Από την είσοδο της Εθνικής αναμένονται εισροές 150 εκατ. ευρώ ενώ από την ένταξη της Μυτιληναίος 70 - 80 εκατ. ευρώ. 
To bankingnews είχε αναφέρει ότι η Εθνική ήταν οριακό εάν θα εισέλθει στον δείκτη MSCI Greece Standard αλλά η έκπληξη ήταν ξεκάθαρα ο Μυτιληναίος που δεν αναμενόταν... με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας που χρησιμοποιεί o αμερικανικός οίκος MSCI. 

msci_neo.jpg

Τι σημαίνει η είσοδος της Εθνικής στον δείκτη MSCI Greece Standard

Η Εθνική τράπεζα με 2,92 δισεκ χρηματιστηριακή αξία θα κλείσει την ψαλίδα με την Eurobank που βρίσκεται στα 3,22 δισεκ. ή διαφορά 300 εκατ, θα μπορούσε το χάσμα αυτό να μηδενιστεί.
Ωστόσο η Eurobank δεν θα χάσει εύκολα την πρώτη θέση στις χρηματιστηριακές αξίες.
Ως προς τον Μυτιληναίο με χρηματιστηριακή αξία 2,24 δισεκ. θα συμβάλλει στην αύξηση της χρημαγτιστηριακής αξίας κατά 200 εκατ ευρώ περίπου εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες στις αγορές...

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα η πορεία των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, αλλά και της Jumbo (για την οποία αναμενόταν διαγραφή), έκανε κάποια στελέχη της αγοράς να εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει αλλαγή. 
Από την άλλη, στην αγορά είχαν καλλιεργηθεί «χλιαρές» προσδοκίες για αύξηση του αριθμού των ελληνικών μετοχών στον MSCI Greece, με τη σημερινή αναδιάρθρωση να τις επιβεβαιώνει.
Υπενθυμίζεται πως είχαν υπάρξει σημαντικές εισροές ειδικά στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και στον Μυτιληναίο από ξένους επενδυτές, όπως έδειξαν και τα στοιχεία από το μηνιαίο δελτίο του Χ.A., AXIANumbers Απριλίου, με αποτέλεσμα να προσεγγίσει η αγορά στα μέσα Απριλίου τις 950 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά τη Μυτιληναίος λόγος προσθήκης στον δείκτη αποτέλεσε το Segment Increase, όπως και για την ΕΤΕ.

Πλέον 8...

Πλέον, λοιπόν, στον MSCI Greece Standard οι ελληνικές μετοχές είναι 8, και συγκεκριμένα αυτές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος και Eurobank.
Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 31ης Μαΐου, δηλαδή την 1η Ιουνίου.

d1f9ab5a49614864a1f65a8d1154af37.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης