Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ARK Ιnvest: Εισερχόμαστε σε περίοδο βαθιάς ύφεσης - Οι αγορές θέτουν υπό αμφισβήτηση τη Fed

tags :
ARK Ιnvest: Εισερχόμαστε σε περίοδο βαθιάς ύφεσης - Οι αγορές θέτουν υπό αμφισβήτηση τη Fed
Η managing director της ARK Ιnvest, Cathie Wood είπε ότι οι «καινοτόμες» εταιρείες υπόκεινται σε «απίστευτη» δραστηριότητα shorting

Δεν υπάρχει καλύτερος δείκτης για την πορεία των αγορών «πιάσαμε πάτο» από το γεγονός ότι η managing director της ARK Ιnvest, Cathie Wood, παραδέχεται πως εισερχόμαστε σε περίοδο βαθιάς ύφεσης κατηγορώντας για αυτό τη Fed αλλά και… τους short sellers.
Όπως ακριβώς έγινε την περασμένη εβδομάδα: οι «αρκούδες» και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έριξαν τη Wall Street στα Τάρταρα.
Ειδικότερα, η Wood είπε κατά τη διάρκεια Webinar την Τρίτη 10 Μαΐου ότι το «εργοστάσιο της Fed» θα γίνει πολύ επιθετικό.
Με το «fund» της να καταρρέει, η ιδρύτρια της ARKK Ιnvest επεσήμανε: «Υπάρχουν πολλοί δείκτες που υποδηλώνουν ότι η αγορά θα κινηθεί καθοδικά, λόγω του αναμενόμενου σχεδίου της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις της τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Οι αγορές φαίνεται να θέτουν υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική της Fed».

Coup de grâce

Πέρα από τα παραπάνω, η Wood είπε ότι οι «καινοτόμες» εταιρείες υπόκεινται σε «απίστευτη» δραστηριότητα shorting,
«Αν αποδειχθούμε ότι έχουμε δίκιο, τότε οι shorts θα αναγκαστούν να καλύψουν τις θέσεις τους και σίγουρα ανυπομονούμε για εκείνη τη στιγμή», συνέχισε.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την εβδομάδα ότι το ARKK «έπεσε» περίπου 10% τη Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου από την ίδρυσή του το 2014 είναι τώρα στο +122%, έναντι απόδοσης +128% του S&P 500 την ίδια περίοδο.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο βυθίστηκε ακόμη περισσότερο την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Roblox και Coinbase.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης