Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Χαμηλές πιθανότητες για αλλαγές στον MSCI Greece (12/5) - Τι «βλέπει» για ΕΤΕ, Jumbo

Morgan Stanley: Χαμηλές πιθανότητες για αλλαγές στον MSCI Greece (12/5) - Τι «βλέπει» για ΕΤΕ, Jumbo
Χαμηλές πιθανότητες για αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece στο rebalancing της 12ης Μαΐου 2022 δίνει η Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα
Χαμηλές πιθανότητες για αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece στο rebalancing της 12ης Μαΐου 2022 δίνει η Morgan Stanley, σε αντίθεση με τη Societe Generale, η οποία έκανε λόγο για υψηλή πιθανότητα εισόδου της Εθνικής και της Mytilineos.
Ειδικότερα, η Morgan Stanley δίνει χαμηλές πιθανότητες για την ένταξη της Εθνικής Τράπεζας στον δείκτη, καθώς και για τη διαγραφή της Jumbo.

Για την Εθνική Τράπεζα

«Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι κοντά στο κατώτατο όριο για τον μεγαλύτερο (standard) δείκτη.
Ωστόσο, η ένταξή της εξαρτάται από τη διαγραφή της Jumbo.
Αυτό συμβαίνει λόγω του μέγιστου αριθμού εταιρειών που μπορούν να συμμετέχουν στον δείκτη -επί του παρόντος 6, που είναι ήδη ο αριθμός των μετοχών του δείκτη», εξηγούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
«Εάν προστεθεί η Εθνική στον δείκτη MSCI Greece Standard, θα περιμέναμε παθητικές εισροές ύψους 148 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 10 ημερών για την κάλυψη», προσθέτει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα

Για τη Jumbo

«H μετοχή της Jumbo μπορεί να διαγραφεί, αν το κατώτατο όριο που θεωρείται από την MSCI για αυτή την αναπροσαρμογή είναι υψηλότερο από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στους υπολογισμούς μας -αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10%, το οποίο είναι απίθανο κατά την άποψή μας.
Εάν διαγραφεί η μετοχή από τον δείκτη MSCI Greece Standard, θα περιμέναμε παθητικές εκροές ύψους 118 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 30 ημερών για την κάλυψη», αναφέρει η Morgan Stanley.
MSCI.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης