Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mytilineos: Η Citi αναβαθμίζει στα 130 εκατ. ευρώ την πρόβλεψη για τα EBITDA στο α' τρίμηνο

Mytilineos: Η Citi αναβαθμίζει στα 130 εκατ. ευρώ την πρόβλεψη για τα EBITDA στο α' τρίμηνο
Ο αναλυτής της Citi ανοίγει ένα παράθυρο 30 ημερών στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις
Σχετικά Άρθρα

O αμερικάνικος οίκος Citi προχώρησε σε ένα preview των αποτελεσμάτων του Q1 2022 της MYTILINEOS, τα οποία αναμένει ιδιαίτερα δυνατά (αρκετά πάνω από το consensus της αγοράς), καθώς εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από της σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη από αυτές.
Η CITI προβλέπει το EBITDA για το Q1 2022 να σκαρφαλώνει στα €130εκατ., μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή της για το ετήσιο EBITDA του 2022 στα €568εκατ. και στα €727εκατ. το 2023.
Με τα δεδομένα αυτά, τα καθαρά κέρδη για το 2022 προβλέπονται στα 311,5 εκατ. ευρώ, που σημαίνει κέρδη/μετοχή 2,29 ευρώ, PE στα τρέχοντα επίπεδα 7,9 και μέρισμα 0,81 ευρώ/μετοχή. Η μερισματική απόδοση δηλαδή για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 4,5%.

Ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της MYTILINEOS τα επόμενα έτη, τροφοδοτείται από:

  1. Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη
  2. Ενέργεια: MYTILINEOS λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι
  3. ΑΠΕ: δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Οι καταλύτες για τη μετοχή

Ο αναλυτής της CITI, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, και σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των Ελληνικών εταιρειών, ανοίγοντας ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch) στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της MYTILINEOS

Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

  1. Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το Q1 2022 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου)
  2. Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη)
  3. Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη MYTILINEOS και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ σύντομα θα περάσουν σε θετικές ταμειακές ροές και η ολοκλήρωσή τους μετά το 2024 θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους

Οι προβλέψεις της Citi για τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου του 2022
citi.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης