Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 5ετές ή 7ετές ομόλογο - Πως θα κινηθεί το spread

JP Morgan: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 5ετές ή 7ετές ομόλογο - Πως θα κινηθεί το spread
Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου αναμένει και η JP Morgan
Σχετικά Άρθρα
Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου αναμένει και η JP Morgan, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's
Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, μετά την αναβάθμιση της Ελλάδος σε ΒΒ+ με ουδέτερες προοπτικές, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σχεδιάζει την έκδοση 5ετούς ομολόγου με επιτόκιο 2% για να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ στις 26 Απριλίου ή 3 Μαίου 2022. 
Η JP Morgan, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 22/4 και τίτλο «Don’t put off until tomorrow what you can do today (Μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα)», αναμένει περίπου 12 δισ. ευρώ προσφορά συμβατικών ομολόγων μέσω δημοπρασιών την επόμενη εβδομάδα συν τις όποιες πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων.
Οι συμβατικές δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία και πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις για την επόμενη εβδομάδα είναι το 10ετές της Φινλανδίας και μια έκδοση 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου για την Ελλάδα.
jp1_2.JPG
Κάτω από τις 201 μονάδες το spread

Όσον αφορά τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, έναντι των γερμανικών, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως θα κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από την τρέχουσα διαφορά των 201 μονάδων βάσης.
Για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο 2022, η JP Morgan αναμένει το spread στις 170 μ.β. και στις 180 μ.β. τον Δεκέμβριο το 2022 και τον Μάρτιο του 2023.
Η JP Morgan διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και προβλέπει ανάπτυξη 5,2% το 2022.
Το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 197% του ΑΕΠ και το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης