Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Morgan Stanley: Η πορεία της Wall Street θα γίνει ακόμα πιο ανώμαλη - Δεν θα μπορούμε να κρυφτούμε πουθενά

Προειδοποίηση Morgan Stanley: Η πορεία της Wall Street θα γίνει ακόμα πιο ανώμαλη - Δεν θα μπορούμε να κρυφτούμε πουθενά
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, ο S&P θα εισέλθει σε bear market, κάτι που σημαίνει ότι θα καταγράψει πτώση κατά 20% από τα προηγούμενα υψηλά
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση για την περαιτέρω πορεία της Wall Street απευθύνει η Morgan Stanley, με τον επικεφαλής στρατηγικών αναλύσεων να επισημαίνει ότι όχι μόνο ο δρόμος θα γίνει ακόμα πιο ανώμαλος, αλλά και κανείς δεν θα μπορεί να το αποφύγει.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι επενδυτές έχουν «πολύ λίγα μέρη για να κρυφτούν» στις αγορές αυτή τη στιγμή, καθώς ακόμα και οι αμυντικές μετοχές έχουν υποκύψει στην πίεση τις τελευταίες ημέρες.
«Η αγορά έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι σαφές πότε θα είναι η επόμενη εναλλαγή» έγραψε ο Wilson για να συμπληρώσει «σύμφωνα με την εμπειρία μας, όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως σημαίνει ότι ο συνολικός δείκτης πρόκειται να πέσει απότομα με σχεδόν όλες τις μετοχές να καταγράφουν απότομη πτώση».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, ο S&P θα εισέλθει σε bear market, κάτι που σημαίνει ότι θα καταγράψει πτώση κατά 20% από τα προηγούμενα υψηλά. Μάλιστα, οι πρόσφατες πωλήσεις ενδεχομένως να στηρίζουν την άποψη ότι οι αγορές οδεύουν προς «μια πιο ευρεία φάση sell off».
wilson_s2.jpg
Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν απότομη πτώση (μόνη την Παρασκευή, ο Dow Jones υποχώρησε κατά σχεδόν 1.000 μονάδες) λόγω των ανησυχιών για τα επιθετικά βήματα από τη Fed για να θέσει υπό έλεγχο τον πολύ υψηλό πληθωρισμό.
Ο S&P 500 βρίσκεται σε ανοδική πορεία (bull market) από τα τέλη Μαρτίου 2020, όταν η Fed προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου στήριξη της αγοράς εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που προκλήθηκε από τον Covid-19.
Ωστόσο, ο Nasdaq πέρασε σε πτωτική πορεία (bear market) στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη και οι φόβοι για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν.
wilson_3.jpg
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η Morgan Stanley συμφωνεί με τη γενικότερη εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός πλησιάζει το ανώτερο σημείο, αλλά δεν θεωρεί ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη. Ειδικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού θα συνοδευτεί από επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά και της αύξησης των πωλήσεων και των κερδών. Πρόκειται για αρνητικούς παράγοντες όσον αφορά τα χρηματιστήρια.
«Ενώ άλλοι το θεωρούν ως θετική εξέλιξη, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε: προσέξτε τι εύχεστε» επισημαίνει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης