Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Καταστροφικό το πείραμα του ευρώ για την περιφέρεια της ευρωζώνης – Απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη, προειδοποιεί Γερμανός asset manager – Στα 1,23 δολ. βλέπει το κοινό νόμισμα έως το τέλος του 2012 η BofA Merrill Lunch

Καταστροφικό το πείραμα του ευρώ για την περιφέρεια της ευρωζώνης – Απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη, προειδοποιεί Γερμανός asset manager – Στα 1,23 δολ. βλέπει το κοινό νόμισμα  έως το τέλος του 2012 η BofA Merrill Lunch
Οι συνέπειες από το πείραμα του ευρώ, το οποίο επιθυμεί να σώσει η ελίτ των Βρυξελλών με οποιοδήποτε κόστος, είναι καταστροφικό για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, προειδοποιεί ο Martin Mack, διευθύνων σύμβουλός της Mack & Weise Asset Management, με έδρα το Αμβούργο. Ανοδικά αναθεωρεί τις προβλέψεις της γα την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου η Bank of America Merrill Lynch.

Η προσπάθεια προσαρμογής των προϋπολογισμών με αύξηση της φορολογίας, μειώσεις μισθών έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια πτώση στη ζήτηση και συρρίκνωση της παραγωγής, που οδηγούν σε δραματική αύξηση της ανεργίας. Το ευρώ θα καταστρέψει την ειρήνη στην Ευρώπη. Στην περιφέρεια θα ενταθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, προειδοποιεί, ιδιαίτερα σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Εν τω μεταξύ, η Bank of America Merrill Lynch, προχώρησε σε αναθεώρηση της πρόβλεψής της για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έως το τέλος του 2012 στα 1,23 δολ. από 1,15.
Η διάθεση για ρίσκο μετά την ανακοίνωση του ΟΜΤ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το QE3 από τη Federal Reserve, στηρίζουν το ευρώ. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις σε Ισπανία και Ιταλία και η επιδείνωση του οικονομικού outlook, όπως και η αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα, κρύβουν καθοδικούς κινδύνους, σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου. Η BofA εκτιμά ότι το β΄εξάμηνο του 2012θα συνεχιστεί η επιδείνωση του outlook για την ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης