Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κριθεί υπέρ Ρωσίας - Η πράσινη ανάπτυξη είναι μια ανοησία – Η φιλειρηνική Ευρώπη υποκρίνεται

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κριθεί υπέρ Ρωσίας - Η πράσινη ανάπτυξη είναι μια ανοησία – Η φιλειρηνική Ευρώπη υποκρίνεται
Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία σε Ανατολική και θα ελέγχει μια περιοχή από Βόρεια, Ανατολικά και Νότια έως την Κριμαία το 33% των εδαφών της Ουκρανίας και η Ουκρανία θα κρατήσει το 66% των εδαφών της
Σχετικά Άρθρα

Παρατηρώντας τα γεγονότα όλο αυτό το διάστημα των 50 ημερών πολέμου στην Ουκρανία εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα.

1)Η Ρωσία μπορεί να βρήκε μεγάλη αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις αλλά τον βασικό στόχο της τον έχει επιτύχει.
Η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε Ανατολική Ουκρανία που θα ελέγχουν οι ρώσοι και δυτική που θα ελέγχει το καθεστώς Zelensky είναι μονόδρομος.

2)Η λυσσαλέα αντίδραση της Δύσης και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας ήταν πρωτοφανής.
Όχι δεν ήταν κίνητρο ότι ο Zelensky ως εβραίος κινητοποίησε τους απανταχού εβραίους να τον υποστηρίξουν.
Ο Zelenksy είναι ένα ασήμαντο πιόνι – αλλά σε αυτή την συγκυρία χρήσιμος ανόητος –
Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος είδε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως την λύση για την αδιέξοδη πολιτική του.
Στις δημοσκοπήσεις κατέρρεε λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022.
Το ΝΑΤΟ που κατά τον Macron τον Γάλλο Πρόεδρο είναι κλινικά νεκρό, ήταν ευκαιρία να αποδείξει ότι παραμένει ένας ζωντανός οργανισμός που ενεργοποιείται για να προστατεύσει τα ανατολικά σύνορα.

3)Επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Δύση πρωτοφανούς κλίμακας κατά της Ρωσίας… αλλά η Ευρώπη ακόμη δεν έχει τολμήσει να μπλοκάρει το φυσικό αέριο και πετρέλαιο της Ρωσίας.
Ειδικά η Γερμανία που εισάγει το 55% της ενέργειας της από την Ρωσία.

4)Παρά το μέγεθος των κυρώσεων η Ρωσία αντέχει ως οικονομία καθώς θα υποστεί μια συρρίκνωση στο ΑΕΠ 11% έναντι 45% της Ουκρανίας.
Η Ρωσία αντέχει και αυτό φαίνεται και από το Ρούβλι το οποίο μετά το αρχικό κραχ είχε υποχωρήσει έως τα 150 ρούβλια ανά δολάριο, πλέον διαπραγματεύεται στα 83 ρούβλια ανά δολάριο.
Η Ρωσία επέβαλλε ένα νέο κανόνα, αλλάζει τις πληρωμές από δολάρια σε ρούβλια ως προς την ενέργεια το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο εξέλιξη που για ορισμένους αποτελεί το Bretton Woods III όπου τα εμπορεύματα θα συνδέονται με τα νομίσματα και τα νομίσματα θα συνδέονται με τα εμπορεύματα…
Ήδη ανάλογη τακτική ακολουθεί και η Κίνα εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση του δολαρίου μεσοπρόθεσμα.

5)Η κρίση στην Ουκρανία ήρθε να αποδείξει την υποκρισία των κρατών περί την πράσινη ενέργεια που δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανοησία.
Που πήγε η ευαισθητοποίηση της Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια, πράσινη μετάβαση και πράσινη ανοησία;
Δέχθηκαν να εισάγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ που είναι το πιο βρώμικο πετρέλαιο από όλα τα είδη που εξορύσσονται.
Από τα κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου οι διαρροές μεθανίου φθάνουν από 1,5% έως 9% ενώ μελέτες δείχνουν ότι η απελευθέρωση μόνο του 2,3% του παραγόμενου μεθανίου στην ατμόσφαιρα αναιρεί όλα τα περιβαλλοντικά οφέλη.
Η Γερμανία δαπάνησε 500 με 600 δισεκ. για την δήθεν πράσινη ενέργεια το πρόγραμμα Energiewende και τώρα στα δύσκολα σχεδιάζει να επαναφέρει τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Η Ελλάδα που κόπτεται δήθεν για την πράσινη ανοησία… επαναφέρει στο προσκήνιο τις λιγνιτικές μονάδες καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μια ασήμαντη μονάδα στο ενεργειακό μείγμα.
Έχετε διερωτηθεί πόση βρώμικη ενέργεια πρέπει να δαπανηθεί για να κατασκευαστεί μια ανεμογεννήτρια;
Την ώρα που δίδεται μάχη για τα καλαμάκια στα αναψυκτικά να καταργηθούν να μην είναι πλαστικά... η χρήση των πλαστικών σε άλλες δραστηριότητες εκτοξεύεται σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών...
Η υποκρισία έχει και όρια...

6)Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δήθεν είναι φιλειρηνιστές και υπέρμαχοι του διαλόγου είναι υποκριτική.
Ο Borrell ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρώπης είπε μεταξύ άλλων ότι ένας πόλεμος τελειώνει στο τερέν του πολέμου… δηλαδή η Ευρώπη θέλει να συντηρηθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Αντί η Ευρώπη να είναι υπέρ της διπλωματίας και του πολέμου μιλάει για πόλεμο... πραγματικά κατώτεροι των περιστάσεων οι δικορισμένοι αξιωματούχοι στα κορυφαία πόστα της Ευρώπης.
Την ίδια ώρα η Γερμανία στέλνει 50 Leopard 1 στην Ουκρανία και αυξάνει στα 100 δισεκ. ευρώ τον προϋπολογισμό για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

7)Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κριθεί.
Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία σε Ανατολική και θα ελέγχει μια περιοχή από Βόρεια, Ανατολικά και Νότια έως την Κριμαία το 33% των εδαφών της Ουκρανίας και η Ουκρανία θα κρατήσει το 66% των εδαφών της.
Ο πόλεμος ωστόσο δεν θα τελειώσει… άμεσα θα περάσει καιρός ακόμη και εάν κάποια στιγμή υπογραφεί συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο πόλεμος στο Donbass μαίνεται εδώ και χρόνια άλλο εάν τώρα το συνειδητοποίησαν οι ευρωπαίοι διπλωμάτες… ενώ οι πολίτες τώρα έμαθαν που βρίσκεται στο χάρτη η περιοχή του Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης