Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Institute for the Study of War: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση σε Izyum, Luhansk με 60.000 στρατιώτες, θα κρατήσει 2-3 εβδομάδες

Institute for the Study of War: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση σε Izyum, Luhansk με 60.000 στρατιώτες, θα κρατήσει 2-3 εβδομάδες
Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Ανατολική Ουκρανία η Ρωσία έχει μεταφέρει 60.000 ρώσους στρατιώτες προετοιμάζοντας την μεγάλη επίθεση ενώ ένα κομβόι 8 μιλίων από τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό πλησιάζει την κρίσιμη περιοχή
Σχετικά Άρθρα

Στην Ανατολική Ουκρανία η Ρωσία έχει μεταφέρει 60.000 ρώσους στρατιώτες προετοιμάζοντας την μεγάλη επίθεση ενώ ένα κομβόι 8 μιλίων από τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό πλησιάζει την κρίσιμη περιοχή αναφέρει το Institute for the Study of War
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντικά εδαφικά κέρδη στη Μαριούπολη τις τελευταίες 24 ώρες και συνέχισαν να ενισχύουν τις επιχειρήσεις κατά μήκος του άξονα Izyum-Slovyansk
.
Οι ρωσικές δυνάμεις διχοτόμησαν τη Μαριούπολη από το κέντρο της πόλης στην ακτή στις 10 Απριλίου, απομονώνοντας τους εναπομείναντες Ουκρανούς υπερασπιστές σε δύο κύριες τοποθεσίες: το κύριο λιμάνι της Μαριούπολης στα νοτιοδυτικά και το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης μιας συνοδείας εκατοντάδων οχημάτων που καταγράφηκαν στις εικόνες της Maxar Technologies στις 8 Απριλίου, συνεχίζουν να ενισχύουν την επίθεση της Ρωσίας στο Izyum για να συνδεθούν με τις ρωσικές θέσεις στην περιφέρεια Luhansk.
Να σημειωθεί ότι το Kharkiv βρίσκεται βόρεια πάνω από το Luhansk και νοτιότερα από την περιοχή Sumy όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις διχοτόμησαν τη Μαριούπολη από το κέντρο της πόλης μέχρι την ακτή στις 10 Απριλίου, απομονώνοντας τους εναπομείναντες Ουκρανούς υπερασπιστές στο νοτιοδυτικό λιμάνι και στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στα Ανατολικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν μικρή πρόοδο στις μετωπικές επιθέσεις στις περιφέρειες του Donetsk και Luhansk και αυξάνουν τις ενισχύσεις τους.

Δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies κατέγραψαν εκατοντάδες ρωσικά οχήματα στην Περιφέρεια του Kharkiv να επανατοποθετούνται για να υποστηρίξουν τις ρωσικές επιχειρήσεις κοντά στο Izyum.

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις μπορεί να απειλήσουν την πόλη Kherson τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.
ζ1.png

Δίνει bonus η Ρωσία στους στρατιώτες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να προσφέρει μπόνους σε μετρητά για να δώσει κίνητρα στις δυνάμεις που αποσύρονται από τη βορειοανατολική Ουκρανία να επανέλθουν στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Το Radio Svoboda δημοσίευσε έγγραφο στις 10 Απριλίου το οποίο ανέφερε ότι είχε εκδοθεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 2 Απριλίου, το οποίο προσφέρει συγκεκριμένα μπόνους για τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Το έγγραφο αναφέρεται ότι θα καταβληθούν 300.000 ρούβλια για την καταστροφή ενός αεροσκάφους σταθερής πτέρυγας, 200.000 για την καταστροφή ενός ελικοπτέρου και 50.000 για τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό.

Οι ρωσικές δυνάμεις εφαρμόζουν ολοένα και πιο δρακόντεια μέτρα για να στρατολογήσουν προηγουμένως ακατάλληλο προσωπικό. Η Ουκρανική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) ανέφερε στις 10 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στρατολογούν τώρα κατηγορίες ατόμων που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Το Institute for the Study of War ενημέρωσε την αξιολόγησή του για τις τέσσερις βασικές προσπάθειες στις οποίες συμμετέχουν οι ρωσικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή:

Κύρια προσπάθεια — Ανατολική Ουκρανία (αποτελούμενη από δύο δευτερεύουσες υποστηρικτικές προσπάθειες).
Υποστηρικτική προσπάθεια 1 – Kharkiv και Izyum.
Υποστηρικτική προσπάθεια 2 — Νότιος άξονας.
Υποστηρικτική προσπάθεια 3 — Sumy και βορειοανατολική Ουκρανία.

Κύρια προσπάθεια — Ανατολική Ουκρανία

Δευτερεύουσα κύρια προσπάθεια — Μαριούπολη (Ρωσικός στόχος: Κατάληψη της Μαριούπολης και μείωση των Ουκρανών υπερασπιστών)

Οι ρωσικές δυνάμεις διχοτόμησαν τη Μαριούπολη από το κέντρο της πόλης στην ακτή στις 10 Απριλίου, απομονώνοντας τους εναπομείναντες Ουκρανούς υπερασπιστές σε δύο κύριες τοποθεσίες - το κύριο λιμάνι της Μαριούπολης στα νοτιοδυτικά και το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στα ανατολικά.
Αρκετά γεωτοποθετημένα βίντεο που κυκλοφόρησαν από φιλορωσικούς λογαριασμούς στις 10 Απριλίου επιβεβαιώνουν ότι οι ρωσικές επιθέσεις από το κέντρο της Μαριούπολης κατέλαβαν το αλιευτικό λιμάνι δυτικά του εργοστασίου χάλυβα Azovstal, επιβεβαιώνοντας πιθανότατα τον ρωσικό έλεγχο και στο κέντρο της πόλης.
Ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, ανέφερε στις 10 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στήνουν σημεία ελέγχου στην κεντρική και βορειοανατολική Μαριούπολη για να συλλάβουν ή να σκοτώσουν Ουκρανούς πολίτες που αντιστέκονται στη ρωσική κατοχή.
Δήλωσε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατασκευάζουν κρεματόρια και σκάβουν ομαδικούς τάφους για Ουκρανούς αμάχους στη Μαριούπολη, αλλά το ISW δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα αυτήν την αναφορά.
ζ2.png

Υποδεέστερη κύρια προσπάθεια — Περιφέρειες Donetsk και Luhansk (Ρωσικός στόχος: Κατάληψη του συνόλου των περιφερειών Donetsk και Luhansk και της ευρύτερης περιοχής του Donbass)

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις σε Rubizhne, Popasna και Severodonetsk τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά δεν σημείωσαν σημαντικά εδαφικά κέρδη
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις και κατέστρεψαν τέσσερα τανκς, οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα και επτά οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε στις 10 Απριλίου ότι περίπου 60.000 Ρώσοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην ανατολική Ουκρανία.
Ο Ουκρανός Προεδρικός Σύμβουλος Oleksiy Arestovych δήλωσε στις 9 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τη μεγάλη τους επίθεση στο Donbas, που με βάση τους Ουκρανούς αναμένει να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες.
Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις δήλωσαν ότι η Ρωσία αναπτύσσει πρόσθετες απροσδιόριστες μονάδες από τη Νότια Στρατιωτική Περιοχή, μη αναπτυγμένες μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και δυνάμεις που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Ουκρανία.
ζ3.png

Υποστηρικτική προσπάθεια 1 Kharkiv και Izyum: (Ρωσικός στόχος: Προέλαση νοτιοανατολικά για να υποστηρίξει τις ρωσικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Luhansk και να σταθεροποιήσει τις ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Kharkiv)

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται εκ νέου στην περιοχή του Kharkiv για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση νότια του Izyum προς το Slovyansk και το Barvinkove.
Οι δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies κατέγραψαν μια συνοδεία εκατοντάδων οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, ρυμουλκούμενου πυροβολικού και εξοπλισμού υποστήριξης) που εκτείνεται τουλάχιστον 8 μίλια, κινούμενη νότια μέσω του Vleykyi Burluk, περίπου 100 χλμ βόρεια του Izyum και 90 χλμ ανατολικά του Kharkiv, στο 8 Απριλίου.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 10 Απριλίου ότι μονάδες της Κεντρικής και Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας συνέχισαν να φτάνουν στις περιφέρειες Belgorod, Voronezh και Kursk της Ρωσίας για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέτωπο Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επισκεύασαν την κύρια γέφυρα στο Izyum στις 10 Απριλίου, συμπληρώνοντας την προηγουμένως εγκατεστημένη πλωτή γέφυρα τους.
Ένα φιλορωσικό κανάλι στο Telegram απεικόνισε άρματα μάχης T-80 από την 4η Μεραρχία Αρμάτων Φρουρών (η οποία προηγουμένως αναπτύχθηκε από τον άξονα Sumy) σε απροσδιόριστη τοποθεσία στην Περιφέρεια Kharkiv στις 9 Απριλίου.
Αυτές οι δυνάμεις πιθανότατα αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιχειρήσεις κοντά στο Izyum.
ζ4.png

ζ5.jpg
ζ6.jpg

ζ7.jpg
Υποστηρικτική προσπάθεια 2 - Νότιος άξονας: (Στόχος: Υπεράσπιση της Kherson ενάντια στις ουκρανικές αντεπιθέσεις)

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις μετά τα εδαφικά κέρδη που είχαν οι Ουκρανοί σε Osokorkivka (βόρεια της Kherson) και Oleksandrivka (35 χλμ δυτικά της πόλης Kherson) στις 10 Απριλίου.
Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις συνεχίζουν να βάζουν τις ρωσικές δυνάμεις σε άμυνα, και τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να επιχειρήσουν μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεις προς την ίδια την πόλη της Kherson τις επόμενες εβδομάδες.

Άμεσα θέματα για παρακολούθηση

Οι ρωσικές δυνάμεις θα ανανεώσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες νοτιοανατολικά από το Izyum, εκτρέποντας πιθανώς πρώτα προς τα νοτιοδυτικά για να αποφύγουν τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις, σε μια προσπάθεια να φτάσουν και να καταλάβουν το Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις διχοτόμησαν τους Ουκρανούς υπερασπιστές στη Μαριούπολη και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της πλήρους κατάληψης της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις για να καταλάβουν τη Rubizhne, την Popasna και το Severodonetsk τις επόμενες ημέρες, αν και ενδέχεται να περιμένουν ενισχύσεις και ρωσικά στρατεύματα να ολοκληρώσουν την περικύκλωση αυτής της περιοχής κατά μήκος του δρόμου Izyum – Slovyansk - Debaltseve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης