Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Έκρηξη ως 40% στα εμπορεύματα - Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας κλυδωνίζει τις αγορές

JP Morgan: Έκρηξη ως 40% στα εμπορεύματα - Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας κλυδωνίζει τις αγορές
Στην τρέχουσα συγκυρία, που η ανάγκη για αντιστάθμιση πληθωρισμού είναι πιο αυξημένη, είναι δυνατόν να δούμε μεγάλες τοποθετήσεις στην αγορά εμπορευμάτων, αναφέρει η JP Morgan

Έκρηξη έως και 40% «βλέπει» στις τιμές των εμπορευμάτων η αμερικανική τράπεζα JP Morgan, σύμφωνα με ενημερωτικό της σημείωμα την Πέμπτη 7 Απριλίου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο αναλυτής του οίκου Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, τα commodities θα μπορούσαν να εκτοξευθούν έως και 40% εάν οι επενδυτές ενισχύσουν την κατανομή τους σε πρώτες ύλες σε μια περίοδο κατά την οποία ο πληθωρισμός έχει φύγει πέρα από κάθε έλεγχο.
Αν και οι κατανομές φαίνεται να είναι πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους για τα εμπορεύματα, δεν είναι overweight, σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan.
Αυτό υποδηλώνει περιθώρια για κέρδη στις πρώτες ύλες, όπως αναφέρει.
Τα εμπορεύματα βρέθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συντάραξε τις αγορές, ενισχύοντας τις τιμές σε όλα τα commodities: από το πετρέλαιο μέχρι το σιτάρι.
800x-1_1.jpg
Αυτό βοήθησε να ενταθούν οι ήδη αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις και να υπάρξει πιο σκληρή απάντηση από τη Federal Reserve, ωθώντας τους επενδυτές να εξισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ανακατανέμοντας μετοχές, ομόλογα και πρώτων ύλες.
«Στην τρέχουσα συγκυρία, που η ανάγκη για αντιστάθμιση πληθωρισμού είναι πιο αυξημένη, είναι δυνατόν να δούμε μεγάλες τοποθετήσεις στην αγορά εμπορευμάτων να αυξάνονται πάνω από το 1% επί των συνολικών χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα προηγούμενα υψηλά», έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan.
Υπό προϋποθέσεις, αυτό «θα σήμαινε 30% έως 40% αύξηση», κατέληξαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης