Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Κίνας - Στο 5% το 2022

Citigroup: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Κίνας - Στο 5% το 2022
Η νέα εκτίμηση της Citigroup πλησιάζει ακόμα περισσότερο τον επίσημο στόχο για ανάπτυξη 5,5%
Σχετικά Άρθρα

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προχωρά η Citi.
«Δεδομένης της ισχυρής έναρξης του έτους και της αναμενόμενης κυβερνητικής στήριξης, αναθεωρούμε την πρόβλεψη μας για την ανάπτυξη από 4,7% σε 5% για το 2022» επισημαίνεται στην ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας.
Η νέα πρόβλεψη πλησιάζει περισσότερο τον επίσημο στόχο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,5% που ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου. Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Κίνα ανακοίνωσε υψηλότερη από το αναμενόμενη αύξηση των λιανικών πωλήσεων, των επενδύσεων σε asset σταθερών αποδόσεων και βιομηχανική παραγωγή.
Η αναβάθμιση της πρόβλεψης της Citi για το ΑΕΠ έρχεται με βάση τις προσδοκίες για επενδύσεις σε έργα όπως οι υποδομές και η οικονομική στέγαση, σύμφωνα με την έκθεση.
Οι επίσημοι δείκτες PMI -οι οποίοι μετρούν τις συνθήκες της αγοράς- για τις επιχειρήσεις μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών έπεσαν σε περιοχή συρρίκνωσης τον Μάρτιο. Είναι η πρώτη φορά που και οι δύο δείκτες το κάνουν από τον Φεβρουάριο του 2020.
«Το τρέχον κύμα Omicron είναι το χειρότερο ξέσπασμα μετά την Ουχάν, αλλά ο αντίκτυπός του στον PMI φαίνεται πιο ελαφρύς από ό,τι υπονοείται από τη σοβαρότητα της επιδημίας», αναφέρεται στην ανάλυση της Citi. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο αντίκτυπος των μέτρων περιορισμού είναι σημαντικός στη ζήτηση και τις υπηρεσίες, αλλά πιο ήπιος στην παραγωγή και τις κατασκευές» επισημαίνεται επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης