Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Axia: Περιθώρια ανόδου 44% - 97% για τις ελληνικές τράπεζες - Διατηρεί τη σύσταση «buy»

Axia: Περιθώρια ανόδου 44% - 97% για τις ελληνικές τράπεζες - Διατηρεί τη σύσταση «buy»
H Αxia διατηρεί τις τιμές στόχους για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες και τη σύσταση «buy»
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικά περιθώρια ανόδου από 44% έως 97% αναμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Axia Research, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Μαρτίου 2022, στον απόηχο των αποτελεσμάτων τριμήνου.
H Αxia διατηρεί τις τιμές στόχους και τη σύσταση «buy».

Οι αναλυτές εντοπίζουν δύο θέματα - «κλειδιά» για τις ελληνικές τράπεζες:

Καταρχάς οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν ισχυρή εκκαθάριση ισολογισμού έναντι των αρχικών στόχων, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλούς νέους σχηματισμούς NPE.
Επίσης, απέφυγαν τους μακροπρόθεσμους στόχους που ενσωματώνουν τον αντίκτυπο του υψηλότερου πληθωρισμού και της πιθανής επιβράδυνσης του ΑΕΠ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Καλωσορίζουμε την ταχύτερη εκκαθάριση των ισολογισμών (που οδήγησε επίσης την Eurobank και την Εθνική με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, να ανακοινώσουν τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2022) και εκτιμάμε ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να αντέξει τα βραχυπρόθεσμα εμπόδια, καθώς η η ανάπτυξη βασίζεται σε σταθερά θεμελιώδη μεγέθη και καλά καθορισμένα και εξασφαλισμένα επενδυτικά σχέδια», σημειώνουν οι αναλυτές.
ΑΧΙΑ2.JPGΑΧΙΑ1.JPG
Alpha Bank

Η Axia διατηρεί τη σύσταση buy και τιμή στόχο 1,80 ευρώ για την Alpha Bank.
Όπως αναφέρει, η Alpha Bank ολοκλήρωσε τη χρονιά μεταμόρφωσης, αλλά μείωσε το guidance για τα επόμενα χρόνια λόγω αλλαγών στη δυναμική.
Η Alpha Services ολοκλήρωσε το 2021 με ζημία 733 εκατ. ευρώ λόγω του εφάπαξ κόστους που συνδέεται με τις συναλλαγές NPE.
Τα αποτελέσματα του ομίλου ήταν σύμφωνα με το guidance για το 2021.
Ωστόσο, τα καθαρά επιτοκιακά  έσοδα (NII) του 2022 αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε 1,15 δισ. ευρώ (από 1,3 δισ. ευρώ) λόγω τoy ταχύτερου από το αναμενόμενο derisking των NPEs, των υψηλότερων επιπέδων καταθέσεων και του κόστους έκδοσης.
Επιπλέον, το νέο guidance δεν λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο του υψηλότερου πληθωρισμού ή/και της δυνητικής επιβράδυνσης του ΑΕΠ.

Εθνική Τράπεζα

Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση buy και τιμή στόχο στα 6 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.
Όπως τονίζει η Axia, η Εθνική ολοκλήρωσε ισχυρά τη χρονιά.
Κατέγραψε κέρδη 0,9 δισ. ευρώ λόγω της ανθεκτικότητας των εσόδων, του ελέγχου κόστους και του σημαντικά χαμηλότερου κόστους κινδύνου.
Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο Frontier II, η πώληση της ασφαλιστικής δραστηριότητας και η ολοκλήρωση της joint venture με την EVO Payments θα ωθήσουν τον δείκτη κεφαλαίου CET1 του ομίλου στο 16,5%.
Αυτό επιτρέπει στη διοίκηση να προχωρήσει στη διανομή μερίσματος, στοχεύοντας σε payout ratio 20%, με βάση τα κέρδη του 2022. 
Η Εθνική εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ελκυστική αποτίμηση – περίπου 4x το εκτιμώμενο P/E του 2024 για απόδοση ιδίων κεφαλαίων RoTE 10,2%.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Axia διατηρεί τη σύσταση buy και τιμή στόχο τα 2,15 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.
Το δ' τρίμηνο του 2021 σημείωσε κέρδη 74 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς λόγω υψηλότερων φορολογικών επιβαρύνσεων.
Ωστόσο, σε βάση προ φόρων, η Πειραιώς σημείωσε κέρδη 250 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις της αγοράς σε όλα τα επίπεδα (δηλαδή NII, προμήθειες, συναλλαγές, λειτουργικά έξοδα και απομειώσεις).
Επιπλέον, η Axia επισημαίνει την ταχύτερη από την αναμενόμενη μείωση των NPEs, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 12,5%, από 45,3% ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Πειραιώς θα παρουσιάσει το επιχειρηματικό της σχέδιο για το 2022-2025 στις 6 Απριλίου, αποκαλύπτοντας τους ανανεωμένους μεσοπρόθεσμους στόχους της.

Eurobank

Για την Eurobank η σύσταση παραμένει buy με τιμή-στόχο τα 1,50 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης