Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιμένει η Goldman Sachs: Η Fed θα προχωρήσει σε 7 αυξήσεις επιτοκίων το 2022

Επιμένει η Goldman Sachs: Η Fed θα προχωρήσει σε 7 αυξήσεις επιτοκίων το 2022
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει πέντε αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2023
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτίμηση της για επτά αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2022 επιμένει η Goldman Sachs, ενώ αναβάθμισε την εκτίμηση για το 2023 σε πέντε αυξήσεις από τέσσερις που ήταν αρχικά.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά το 2018, μια εξέλιξη που ήταν απόλυτα αναμενόμενη από τις αγορές. Ειδικότερα, η Fed αύξησε το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, προβλέποντας παράλληλα ότι θα κινηθεί σε μία κλίμακα μεταξύ 1,75% και 2% έως το τέλος του έτους και υιοθετώντας μία πολύ πιο «επιθετική» στάση στη μάχη κατά του πληθωρισμού, πορεία που θα ανεβάσει το κόστος δανεισμού σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα το 2023. Για φέτος, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε έξι ακόμη αυξήσεις επιτοκίων.
Σε μία σαφώς αλλαγή πλεύσης που τερματίζει την άνευ προηγουμένου υποστηρικτική πολιτική της στη διάρκεια της πανδημίας, η Fed υπογράμμισε την τεράστια αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση. Εκτιμά ωστόσο ότι οι «συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων» αποτελούν την ενδεδειγμένη πολιτική για να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό που έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια 40 ετών.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης