Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roach (Yale): Μόνο ο Xi Jinping μπορεί να επηρεάσει τον Putin

Roach (Yale): Μόνο ο Xi Jinping μπορεί να επηρεάσει τον Putin
Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η Κίνα, αυτή τη στιγμή, είναι να μεσολαβήσει για την εκεχειρία στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμος που μπορεί να επηρεάζει τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin. Αυτό υποστηρίζει ο Stephen Roach από το Yale University υπογραμμίζοντας ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνε η Κίνα αυτή τη στιγμή είναι η επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο, πιστεύω, ο οποίος έχει επιρροή στον Putin... Κι αυτός είναι ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping» δήλωσε ο Roach μιλώντας στο CNBC.
«Η Κίνα έχει την κάρτα "ατού" εδώ και πιστεύω ότι εναπόκειται στον Xi να εκμεταλλευτεί αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Οι μάχες έχουν ενταθεί σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας και ο Putin δεν έχει δείξει σημάδια υποχώρησης. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προσπαθήσει να πλήξουν τη Ρωσία με κυρώσεις μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Κίνα, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις και αρνήθηκε να χαρακτηρίσει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία εισβολή. Επίσης, η Κίνα απείχε από την ψηφοφορία σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Roach, η Κίνα θα έπρεπε να «απειλήσει ότι θα του τραβήξει το χαλί» εάν ο Putin «δεν παίξει μπάλα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα ήταν λάθος για το Πεκίνο να ενισχύσει τη συνεργασία του με τη Μόσχα όταν ο κόσμος ασκεί εξαιρετική πίεση στη Ρωσία.
«Δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρήσει αυτή την πορεία - αυτό θα ήταν μια γκάφα ιστορικών διαστάσεων για τον Xi Jinping», είπε ο Roach.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης