Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 115 δολ. λόγω των κυρώσεων σε Ρωσία

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 115 δολ. λόγω των κυρώσεων σε Ρωσία
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε την πρόβλεψη της για την τιμή του πετρελαίου σε 115 δολ. από 95 δολ.
Aνοδικά κινούνται σήμερα (28/2/2022) οι τιμές του πετρελαίου, μετά την κλιμάκωση των κυρώσεων της Δύσης στην Ρωσία, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι θα αποκλείσουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το SWIFT, κάτι που θα καθιστά πιο δύσκολη την αγορά πετρελαίου.

«Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή των πρόσθετων κυρώσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, τα εμπόδια που θα δημιουργήσουν αυτές οι κυρώσεις στις πληρωμές είναι πιθανόν να επιδεινώσουν το πρόσφατο ρωσικό σοκ εφοδιασμού εμπορευμάτων. Ήδη οι δυτικοί και Κινέζοι traders σταματούν τις αποστολές» αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε την πρόβλεψη της για την τιμή του πετρελαίου σε 115 δολ. από 95 δολ., αναφέροντας ότι θα πρέπει να υπάρξει καταστροφή της ζήτησης έως και 4 εκατ. βαρέλια για να αντισταθμιστεί η απώλεια των ρωσικών εξαγωγών.
Ακόμη και μια ανακατεύθυνση των ροών πετρελαίου προς την Ανατολή θα εξακολουθούσε να σφίγγει τις παγκόσμιες αγορές, υποστηρίζουν οι αναλυτές, επειδή θα απαιτούσε 12 ημέρες αύξηση του χρόνου διέλευσης, που ισοδυναμεί με απώλεια 90 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης