Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προσπάθειες χειραγώγησης της Wall Street από το trading desk της JPMorgan - Προσπαθεί να συγκρατήσει το κραχ

Προσπάθειες χειραγώγησης της Wall Street από το trading desk της JPMorgan - Προσπαθεί να συγκρατήσει το κραχ

Το trading desk της JPMorgan άρχισε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την επιφυλακτικότητα που έχει κυριεύσει τις αγορές

Σχετικά Άρθρα
Μετά από μια καταστροφική ημέρα στις 3 Φεβρουαρίου 2022 για τις αγορές, όπου ο S&P 500 υπέστη τη χειρότερη ημερήσια απώλειά του από το 2021 και ο Nasdaq δέχτηκε τεράστιο πλήγμα, υπήρξε ένα trading desk, αυτό της JPMorgan, που προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα.

Βέβαια, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq έχουν ανακάμψει ελαφρώς σήμερα, μετά τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της Amazon, αλλά το εύρος μέχρι τώρα είναι αδύναμο.

Έτσι, το trading desk της JPMorgan άρχισε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την επιφυλακτικότητα που έχει κυριεύσει τις αγορές, με τον Andrew Tyler να σημειώνει:
Το selloff που προκλήθηκε από το FaceBook πήρε μαζί του την MegaCap Tech, αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η σχετικά σιωπηλή αντίδραση στον ογκο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις στην απόδοση του 10ετούς.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο αναλυτής αποδίδει τη σημερινή δράση στην άποψη ότι αυτή είναι ιδιοσυγκρασιακή και όχι συστημική.
Τα κέρδη της Amazon μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του Nasdaq.
Ένα μέρος της διατριβής του Bear ήταν ότι η τεχνολογία βρίσκεται σε περιοχή φούσκας. Το P/E του Nasdaq για το 2022 διαπραγματεύεται τώρα με discount 19% σε σχέση με αυτό του S&P 500 (16,3x έναντι 20,1x).
Παρά τον τόνο του, ο Tyler καταλήγει προσεκτικά, γράφοντας ότι παραμένει στην άποψη «ότι είναι συνετό να περιμένεις μέχρι να δεις τον συνδυασμό της σαφήνειας της Fed και του VIX».

Αυτές οι δύο προϋποθέσεις πρέπει να ικανοποιηθούν πριν μπορέσουμε να δούμε ένα βιώσιμο ράλι, σύμφωνα με τον αναλυτή της JPM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης