Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα αρχίσει η ΕΚΤ την αύξηση των επιτοκίων

Goldman Sachs: Από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα αρχίσει η ΕΚΤ την αύξηση των επιτοκίων
H Goldman Sachs αναμένει ότι τον Μάρτιο του 2022 η ΕΚΤ θα αποφασίσει το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο εκφράζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο αφού οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής αναγνώρισαν επιτέλους αυξανόμενους κινδύνους πληθωρισμού σε μια αναθεώρηση πολιτικής στη συνεδρίαση της Πέμπτης (3/2/2022).
Σύμφωνα με του αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον Μάρτιο να βάλει ένα τέλος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τον Ιούνιο και να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσεις τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Δεκέμβριο.
«Μετά τις μεγάλες ανοδικές εκπλήξεις για τον πληθωρισμό και τ χθεσινή hawkish στροφή της πολιτικής, τώρα αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα βάλει τέλος στη χαλαρή νομισματική πολιτική νωρίτερα» επισημαίνεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Goldman Sachs.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (3/2/2022) η ΕΚΤ αποφάσισε τα βασικά επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα.
Ειδικότερα, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης