Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει στα 19,10 ευρώ την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Goldman Sachs – Αλλαγές στις εκτιμήσεις

Αυξάνει στα 19,10 ευρώ την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Goldman Sachs – Αλλαγές στις εκτιμήσεις

Η Goldman Sachs αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της για να αποτυπώσει καλύτερα τις πρόσφατες τάσεις

Σε αλλαγές των εκτιμήσεων για την πορεία των μεγεθών του ΟΤΕ προχώρησε η Goldman Sachs, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει καλύτερα τις πρόσφατες τάσεις.

Ταυτόχρονα, η τιμή στόχος αυξήθηκε στα 19,10 ευρώ, από 18,6 ευρώ προηγουμένως, με τη σύσταση να είναι neutral, ήτοι ουδέτερη.

Αναθεώρηση εκτιμήσεων

Τα έσοδα του ΟΤΕ την περίοδο 2021-25 αναμένεται να είναι μειωμένα 1% κατά μέσο όρο λόγω των ασθενέστερων προοπτικών στη Ρουμανία.
Η εκτίμηση για τα EBITDA αυξήθηκε κατά 1% κατά μέσο όρο λόγω των ελαφρώς υψηλότερων EBITDA της Ελλάδας και καθώς τα χαμηλότερα έσοδα στη Ρουμανία αντισταθμίζονται από υψηλότερη κερδοφορία.
Κατά συνέπεια, τα καθαρά έσοδα είναι αυξημένα 2% κατά μέσο όρο.

Αποτίμηση και κίνδυνοι

Η τιμή στόχος σε ορίζοντα 12 μηνών με βάση τα EV / EBITDA αυξάνεται από 18,6 ευρώ σε 19,1 ευρώ, κυρίως λόγω της μεταστροφής της αποτίμησης της Goldman Sachs.
Ο πολλαπλός υπολογισμός του στόχου EV / EBITDA (6,2x, αμετάβλητο) αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη δυνατότητα δημιουργίας ταμειακών ροών προσαρμοσμένων στο κόστος κεφαλαίου, τη φορολογία και τις προοπτικές ανάπτυξης.
Οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν: επιδείνωση / βελτίωση του ανταγωνιστικού / ρυθμιστικού / μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καταστροφικές αξίες / αυξητικές συγχωνεύσεις και εξαγορές, χαμηλότερες / υψηλότερες αποδοχές των μετόχων και χαμηλότερο / υψηλότερο κόστος κεφαλαίου στην Ελλάδα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης