Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τέσσερις θα είναι οι αυξήσεις του επιτοκίου της Fed το 2022 - Από τον Ιούλιο η μείωση του ισολογισμού

Goldman Sachs: Τέσσερις θα είναι οι αυξήσεις του επιτοκίου της Fed το 2022 - Από τον Ιούλιο η μείωση του ισολογισμού
Η πρόβλεψη της Goldman Sachs για το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,5% -2,75%
Η Federal Reserve πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές φέτος και θα ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού της τον Ιούλιο, αν όχι νωρίτερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Η ταχεία πρόοδος στην αμερικανική αγορά εργασίας και τα επιθετικά σήματα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) στις 14-15 Δεκεμβρίου υποδηλώνουν την ταχύτερη εξομάλυνση, δήλωσε ο Jan Hatzius της Goldman Sachs.
«Ως εκ τούτου, βλέπουμε επιτάχυνση της μείωσης του ισολογισμού της Federal Reserve τον Ιούλιο, από τον Δεκέμβριο που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, με τους κινδύνους να κλίνουν προς την ακόμη προηγούμενη πλευρά», είπε ο Hatzius.
«Με τον πληθωρισμό να είναι πιθανότατα πολύ πάνω από τον στόχο σε εκείνο το σημείο, δεν πιστεύουμε πλέον ότι η έναρξη της μείωσης θα υποκαταστήσει μια τριμηνιαία αύξηση των επιτοκίων.
Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις αυξήσεις τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και τώρα έχουμε προσθέσει μια ακόμη τον Δεκέμβριο».
Έτσι, η πρόβλεψη της Goldman για το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,5% -2,75%.
Falling U.S. jobless rate, rising wages illustrate tight labor market
Τι έδειξαν τα πρακτικά της Fed

Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Fed έδειξαν ότι προετοιμάζονται να κινηθούν πιο γρήγορα από την τελευταία φορά που σύσφιξαν τη νομισματική πολιτική σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την αμερικανική οικονομία από την υπερθέρμανση εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και σχεδόν πλήρους απασχόλησης.
Αυτές οι συνθήκες - μαζί με έναν μεγαλύτερο ισολογισμό που κρατά χαμηλό το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού - "θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν έναν δυνητικά ταχύτερο ρυθμό ομαλοποίησης των επιτοκίων", αναφέρουν τα πρακτικά.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι είδαν επίσης τη χρονική στιγμή της μείωσης του ισολογισμού των 8,8 τρισ. δολαρίων ως πιθανό «πιο κοντά σε αυτήν της αύξησης των επιτοκίων πολιτικής από ό,τι στην προηγούμενη εμπειρία της επιτροπής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης