Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες παγκοσμίως λόγω Omicron - Καθοριστικά τα στοιχεία για τον εμβολιασμό

Citigroup: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες παγκοσμίως λόγω Omicron - Καθοριστικά τα στοιχεία για τον εμβολιασμό
Oι χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και χωρητικότητα νοσοκομείων είναι πιο ευάλωτες σε περίπτωση έξαρσης του ιού
Σχετικά Άρθρα

Με ένα ξεκάθαρο οικονομικό μοντέλο η Citigroup κατατάσσει την Ελλάδα στην μεγάλη 20άδα των πιο ευάλωτων χωρών έναντι της νέας παραλλαγής Omicron της Covid 19.
Όπως αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της, η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και δείχνει τις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση σε διαγνωσμένα κρούσματα από την 1η Νοεμβρίου έως τώρα.
Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26/12, ο παγκόσμιος αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, ενώ αυτός των θανάτων μειώθηκε κατά 4%.
«Αυτό αναλογεί σε λίγες λιγότερες από 5 εκατ. νέες μολύνσεις και σε λίγους περισσότερους από 44.000 νέους θανάτους», έχει αναφέρει ο ΠΟΥ, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι αριθμοί κρουσμάτων καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία.
Image

Σύμφωνα με την Citigroup, το Σχήμα 11 δείχνει τα ποσοστά εμβολιασμού και τη χωρητικότητα των νοσοκομείων, με το συμπέρασμα να είναι ότι οι χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και χωρητικότητα νοσοκομείων είναι πιο ευάλωτες σε περίπτωση έξαρσης του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης