Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch Ratings υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Intralot σε CCC μέσω... Μάλτας - Η υψηλή μόχλευση φέρνει αβεβαιότητα

Η Fitch Ratings υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Intralot σε CCC μέσω... Μάλτας - Η υψηλή μόχλευση φέρνει αβεβαιότητα

 Υποβάθμιση του αξιόχρεου της Intralot από τη Fitch σε CCC από CCC+

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Intralot στη βαθμίδα «CCC» από «CCC+» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. 
H Fitch υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση των ομολόγων έκδοσης της Intralot Capital Luxembourg σε «CCC/RR4» από «CCC+/RR4».
Η υποβάθμιση δεν συνδέεται με την εφαρμογή των νέων κριτηρίων σύνδεσης μητρικής - θυγατρικής (PSL), που ανακοινώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2021. 
Στον αντίποδα αντικατοπτρίζει την επιδείνωση του Αυτόνομου Πιστωτικού Προφίλ της Intralot λόγω της προβλεπόμενης σημαντικής μείωσης των εσόδων και του EBITDA, η οποία σχετίζεται με τη μη ανανέωση της άδειας για λαχειοφόρο αγορά στη Μάλτα.
Επίσης, αντανακλά την υψηλή μόχλευση, γεγονός που αυξάνει την αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της Intralot να αναχρηματοδοτήσει το ομόλογό της, που λήγει το 2024.
Σημειώνεται πως οι ταμειακές ροές της Intralot προέρχονται κυρίως από τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, η οποία παρουσιάζει καλές επιδόσεις και αποτελεί τον κύριο παράγοντα υποστήριξης ρευστότητας και εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της μητρικής. 

Τα σημεία κλειδιά της υποβάθμισης

Δεν ανανεώθηκε η άδεια χρήσης της Μάλτας: Η Maltco, η θυγατρική της Intralot, δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για τη λειτουργία της Εθνικής Λοταρίας της Μάλτας.
Οι δραστηριότητες της Μάλτας παρήγαγαν σημαντικό μέρος του EBITDA εκτός των ΗΠΑ, ως εκ τούτου η Fitch Ratings θεωρεί ότι αυτό το γεγονός θα οδηγήσει σε αύξηση της μόχλευσης, που θα κορυφωθεί τον χρόνο λήξης των ομολόγων το 2024, κάτι που θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης.

Περιορισμένος ο αντίκτυπος των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ: Η Fitch αναγνωρίζει ότι ως όμιλος η Intralot παρουσιάζει ισχυρές ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά των ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι εναπομείναντες ακάλυπτοι κάτοχοι χρέους σε επίπεδο μητρικής δεν έχουν άμεση προσφυγή στις εκεί δραστηριότητες.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες της Intralot διατηρούν ένα μέρος της ισχύος τους, ενώ διαπιστώνεται διαφοροποίηση κυρίως στην Αργεντινή και την Αυστραλία.
Ωστόσο, η κλίμακα και οι ευκαιρίες αγοράς της Intralot εκτός ΗΠΑ είναι αδύναμες και ο ανταγωνισμός παραμένει υψηλός. 

Περιορισμένες επιλογές απομόχλευσης: Σύμφωνα με τη Fitch, η προσαρμοσμένη μόχλευση FFO της Intralot θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως ότου ωριμάσουν οι ομολογίες της το 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης θα παραμείνει υψηλός.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Intralot έχει τη δυνατότητα απομόχλευσης βασιζόμενη στις διαθέσιμες επιλογές πώλησης, που της επιτρέπουν να δώσει άλλο ένα 14% της Intralot Inc. αν θελήσει να εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα.

Ικανοποιητικές Δυνατότητες Εξυπηρέτησης Χρέους: Το αποδεκτό επίπεδο των δεικτών κάλυψης, σύμφωνα με τη Fitch, υποστηρίζεται από τις αναμενόμενες ταμειακές εισροές της Intralot Inc., οι οποίες θα αντιστοιχούν σε πάνω από το 65% των ενοποιημένων πληρωμών τόκων της Intralot (εξαιρουμένης της Intralot Inc.). 

Η ανάκαμψη επιχειρήσεων με ώθηση στις ΗΠΑ: Σε ενοποιημένη βάση, οι δραστηριότητες της Intralot το 2021 παρουσίασαν ανάκαμψη, οδηγώντας σε έσοδα των τελευταίων 12 μηνών από το 9μηνο του 2021 που ήταν σχεδόν σε επίπεδο προ της πανδημίας.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι υπάρχει πολύ λιγότερη ορατότητα για επιχειρήσεις εκτός ΗΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα, τα έσοδα της Intralot θα επιδεινωθούν κατά 15-20% ετησίως με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ να μην μπορεί να αντισταθμίσει τη λήξη και τη μη ανανέωση πολλών σημαντικών συμβάσεων και αδειών (Τουρκία, Μάλτα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης