Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στα 100 δολ. το πετρέλαιο - Σε νέο ιστορικό υψηλό η ζήτηση τις επόμενες δύο εβδομάδες

Goldman Sachs: Στα 100 δολ. το πετρέλαιο - Σε νέο ιστορικό υψηλό η ζήτηση τις επόμενες δύο εβδομάδες
Ενώ η βασική πρόβλεψη της Goldman Sachs είναι ότι το Brent θα παραμείνει γύρω στα 85 δολάρια το επόμενο έτος και το 2023, εκτιμά ότι θα μπορούσε να φτάσει σε τριψήφια τιμή
Σχετικά Άρθρα

Νέο ιστορικό υψηλό το 2022 και ξανά το 2023 αναμένει για το πετρέλαιο, η Goldman Sachs, εκτιμώντας μάλιστα ότι η τιμή θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ενεργειακής έρευνας της επενδυτικής τράπεζας, Damien Courvalin, η ζήτηση του πετρελαίου ήταν ήδη σε ιστορικά υψηλά πριν να εμφανιστεί η τελευταία μετάλλαξη Omicron και επιπλέον η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα συνεχίσει να αυξάνεται.
«Είχαμε ήδη ιστορικό υψηλό στη ζήτηση πριν να εμφανιστεί η τελευταία μετάλλαξη και πρόσθεσε την υψηλότερη ζήτηση για αεροσκάφη αλλά και το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται» υπογράμμισε ο Courvalin σε μια ενημέρωση των δημοσιογράφων για το ενεργειακό outlook. «Βλέπετε πως θα έχουμε κατά μέσο όρο ένα υψηλότερο ρεκόρ στη ζήτηση το 2002 και ξανά το 2023» συμπλήρωσε.
Τόσο οι διεθνείς τιμές του Brent όσο και οι τιμές του αμερικανικού αργού έχουν εκτιναχθεί πάνω από τα 80 δολ. τους τελευταίους μήνες, καθώς η ζήτηση μετά την πανδημία υπερβαίνει την προσφορά. Οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου έχουν επίσης προκαλέσει κρίσεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη. Ωστόσο, με τη μετάλλαξη Omicron οι τιμές επέστρεψαν σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 70 δολ. τις τελευταίες εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ, ο Courvalin αναμένει να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τα αεροπορικά ταξίδια. προβλέποντας ότι οι τιμές του πετρελαίου θα είναι στα 85 δολάρια το βαρέλι για το 2022, με περιθώρια να φτάσουν 5 έως 10 δολ. υψηλότερα.

Πετρέλαιο στα 110 δολ.

Ο Courvalin είπε ότι δεν θα απέκλειε την πιθανότητα οι τιμές του πετρελαίου να φτάσουν τα 100 δολάρια και υπάρχουν «δύο μονοπάτια» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό. Το πρώτο είναι ότι το κόστος αυξάνεται καθώς οι εταιρείες πετρελαίου αυξάνουν την παραγωγή και το δεύτερο είναι εάν η προσφορά πετρελαίου δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες ανοίγουν ξανά από την πανδημία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 110 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης