Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θετικό το outlook της Bank of Cyprus και Ελληνικής από την Fitch - Βελτιώνεται η ποιότητα του ενεργητικού

Θετικό το outlook της Bank of Cyprus και Ελληνικής από την Fitch - Βελτιώνεται η ποιότητα του ενεργητικού
Η Fitch βλέπει πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων
Σε θετικές, από αρνητικές προηγουμένως, αναθεώρησε τις προοπτικές (outlook) της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, καθώς όπως αναφέρει βελτιώνεται η ποιότητα του ενεργητικού της.

Για την Τράπεζα Κύπρου

Για την Bank of Cyprus, η Fitch τονίζει ότι μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των εκδόσεων της τράπεζας (IDR) είναι στο 'B-' και βαθμολογία βιωσιμότητας (VR) στο 'b-'.
Η θετική προοπτική αντικατοπτρίζει επίσης σημαντική πρόοδο στην οργανική μείωση των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων από το τέλος του 2019, παρά το δυσμενές περιβάλλον λειτουργίας στην Κύπρο, και την προσδοκία του οίκου ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον.
Επίσης, η Τράπεζα Κύπρου έκλεισε συμφωνία για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ και ακινήτων ύψους 121 εκατ. ευρώ.

Για την Ελληνική Τράπεζα

Η Fitch αναθεώρησε επί τω θετικότερω την προοπτική της Hellenic Bank (Ελληνική Τράπεζα) σε θετική από αρνητική, επιβεβαιώνοντας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των εκδόσεων της τράπεζας (IDR) στο 'B' και τη βαθμολογία βιωσιμότητας (VR) στο 'b'.
Η θετική προοπτική αντανακλά την προσδοκία ότι η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων θα βελτιωθεί καθώς η HB εργάζεται για μια συμφωνία διάθεσης 0,7 δισ. NPEs έως τις αρχές του 2022.
Οι κίνδυνοι εκτέλεσης παραμένουν επειδή η HB δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με αγοραστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης