Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Λάθος η σύσφιξη πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες - Θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη

tags :
Fidelity: Λάθος η σύσφιξη πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες - Θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη
Είναι πιο εύκολο να «μειώσει κανείς τον πληθωρισμό, από το να στηρίξει μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση
Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη πριν προχωρήσουν σε αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής.
Αυτό ανέφερε η Anne Richards, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Fidelity International, αναγνωρίζοντας όμως ότι οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων νομισματικής πολιτικής.
Είπε ότι, από τη μία πλευρά, οι κεντρικές τράπεζες δεν θέλουν να αφήσουν ορισμένα τμήματα της οικονομίας να υπερθερμανθούν ή τον πληθωρισμό να «ξεφύγει από τον έλεγχο».
Ωστόσο, οι κεντρικές τράπεζες δεν θέλουν επίσης να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος σφίγγοντας τη νομισματική πολιτική πολύ γρήγορα, είπε, αναφέροντας την επίδραση που είχε αυτό στη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 και το 2013.

Αναμονή και εγρήγορση

«Συμφωνώ ανεπιφύλακτα με την άποψη ότι είναι καλύτερο οι κεντρικές τράπεζας να περιμένουν έναν ή δύο μήνες και απλώς να είναι ξεκάθαρες σχετικά με τη διαδρομή των αποφάσεων», πρόσθεσε η Richards.
Σύμφωνα με τη Richards υπάρχουν ορισμένα στοιχεία του πληθωρισμού που είναι «παροδικά» και άλλα που είναι «διαρθρωτικά».
Ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι πιο εύκολο να «μειώσει κανείς τον πληθωρισμό, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό, αλλά είναι ακόμα πιο εύκολο από να στηρίξει μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης