Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα 150 δολ. κλιμακώνοντας τον φόβο του πληθωρισμού

Jefferies: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα 150 δολ. κλιμακώνοντας τον φόβο του πληθωρισμού
Το 84% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας το 2020 καλύφθηκε από ορυκτά καύσιμα
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να κινηθούν «πολύ υψηλότερα» από τα τρέχοντα επίπεδα -φτάνοντας τα 150 δολ.- δεδομένης της βαθιάς εξάρτησης του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα, εξέφρασε ο Christopher Wood από την Jefferies.
«Σε ένα κόσμο που επαναλειτουργεί πλήρως -κάτι που είναι ένα μεγάλο "αν"- η τιμή του πετρελαίου μπορεί να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα» δήλωσε ο Wood, μιλώντας στο CNBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 80 δολάρια με την Ασία να είναι σχεδόν όλη κλειστή» και τα σύνορα της Κίνας να εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά κλειστά σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κορωνοϊού. «Σε έναν πραγματικά πλήρως ανοιχτό κόσμο, η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φτάσει τα 150 δολάρια, διότι οι περιορισμοί της προσφοράς είναι δραματικοί».
Σύμφωνα με τον Wood, η «πολιτική επίθεση» στα ορυκτά καύσιμα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μείωση των επενδύσεων στον τομέα παρά το σημαντικό ρόλο του, είπε ο στρατηγός, επισημαίνοντας ότι το 84% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας πέρυσι καλύφθηκε από ορυκτά καύσιμα.
«Το θέμα για μένα δεν είναι η τιμή του πετρελαίου, το θέμα είναι η πανδημία. Η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί σε έναν πλήρως ανοιχτό κόσμο, επειδή κανείς δεν επενδύει στο πετρέλαιο, αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να καταναλώνει ορυκτά καύσιμα», είπε. «Έτσι το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα επίπεδα και αυτό σίγουρα μπορεί να κλιμακώσει τον φόβο του πληθωρισμού», είπε ο Wood. Όπως σχολίασε «το μόνο πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τιμών είναι τα νέα lockdown στον δυτικό κόσμο, που είναι ο λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο σημείωσε διόρθωση όταν εμφανίστηκε η νέα μετάλλαξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης