Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wharton Business School: Στην επόμενη ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ... θα αρχίσει και η μεγάλη διόρθωση της Wall Street

Wharton Business School: Στην επόμενη ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ... θα αρχίσει και η μεγάλη διόρθωση της Wall Street
Ο Siegel αναμένει ότι οι αυξανόμενες τιμές θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, με τον σωρευτικό πληθωρισμό να φτάνει το 20% έως 25%
Σχετικά Άρθρα
Ο μακροπρόθεσμος ταύρος της αγοράς και καθηγητής του Wharton Business School, Jeremy Siegel, αναμένει μια σοβαρή πτώση στη Wall Street που δεν συνδέεται με τους κινδύνους της έκρηξης του Covid-19.
Το σημείο καμπής;
Μια δραστική αλλαγή στην πολιτική της Federal Reserve ώστε να αντιμετωπιστεί η άνοδος του πληθωρισμού.
«Αν η Fed γίνει ξαφνικά πιο σκληρή, δεν είμαι σίγουρος ότι η αγορά θα είναι έτοιμη για τη στροφή που μπορεί να κάνει ο πρόεδρος Jerome Powell, εάν έχουμε μια ακόμη κακή ανακοίνωση για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο καθηγητής οικονομικών στο Wharton.

Η πορεία του πληθωρισμού

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 6,2% τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.
Ο Siegel έχει επικρίνει τη Fed ότι βρίσκεται πολύ πίσω από την καμπύλη όσον αφορά τη λήψη αντιπληθωριστικών μέτρων.
«Γενικά, δεδομένου ότι η Fed δεν έχει κάνει καμία επιθετική κίνηση, τα χρήματα εξακολουθούν να ρέουν στην αγορά», είπε ο Siegel.
Αλλά η ποσοτική χαλάρωση θα αλλάξει πιθανόν στη συνεδρίαση της Fed από τις 14 έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Και τότε θα έρθει και η διόρθωση στη Wall Street.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική»

Παρά την ανησυχία του, ο Siegel παραμένει long στις μετοχές.
«Εξακολουθώ να έχω επενδύσει πλήρως γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», είπε.
«Τα ομόλογα γίνονται, κατά τη γνώμη μου, όλο και χειρότερα.
Τα μετρητά εξαφανίζονται με ρυθμό πληθωρισμού που είναι πάνω από 6%, και νομίζω ότι αυξάνεται».
Έτσι, ο Siegel αναμένει ότι οι αυξανόμενες τιμές θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, με τον σωρευτικό πληθωρισμό να φτάνει το 20% έως 25%.
«Ακόμη και με λίγες αναταράξεις στις μετοχές, πρέπει να θέλετε να διατηρήσετε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία σε αυτό το σενάριο.
Και οι μετοχές είναι πραγματικά περιουσιακά στοιχεία», σημείωσε.
«Είναι σε αυτά που μακροπρόθεσμα πρόκειται να διατηρήσουν την αξία τους», ανέφερε ο Siegel.

Ποιοι θα πρωτοστατήσουν στην πτώση

Σύμφωνα με τον Siegel η πορεία του πληθωρισμού θα δημιουργήσει αντίξοους ανέμους για τους τεχνολογικούς γίγαντες του Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται σε υψηλά ρεκόρ και ξεπέρασε τις 16.000 μονάδες για πρώτη φορά την Παρασκευή.
«Εάν τα επιτόκια αυξηθούν, οι πολύ υψηλές τιμές των μετοχών που προεξοφλούν τις ταμειακές ροές θα επηρεαστούν στο μέλλον... λόγω του μηχανισμού προεξόφλησης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης