Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στις 1.000 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο η Goldman Sachs έως το τέλος του 2021

Στις 1.000 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο η Goldman Sachs έως το τέλος του 2021
Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση της Goldman Sachs, τότε τα περιθώρια ανόδου του ΧΑ είναι περίπου 10%

Στις 1.000 μονάδες βλέπει τον γενικό δείκτη στο ελληνικό Χρηματιστήριο η Goldman Sachs έως το τέλος το 2021, πολύ πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που θεωρούν ότι το 12μηνο θα λήξει με τον γενικό δείκτη πέριξ των 870 μονάδων.
Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση της Goldman Sachs, τότε τα περιθώρια ανόδου του ΧΑ είναι περίπου 10%, με τη μερισματική απόδοση (σε όρους δολαρίου) να είναι στο 3%.
Image

Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της για τις αναδυόμενες αγορές, η Goldman Sachs, θεωρεί ότι η ανοδική πορεία των αναπτυγμένων αγορών δείχνει να έχει κορεστεί, σε αντίθεση με εκείνη των αναδυόμενων, ανάμεσα στις οποίες είναι και το ελληνικό χρηματιστήριο.
Όπως εξηγεί η Gomdman Sachs, συνήθως, η ανάκαμψη από την ύφεση έχει ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη των αναδυόμενων να υπερτερεί των αναπτυγμένων, αλλά η φύση του σοκ και οι προσαρμογές στην Κίνα περιπλέκουν τις προοπτικές των αναδυόμενων.
Image

Προβλέψεις ανάπτυξης

Οι βασικές προβλέψεις της Goldman Sachs υποδηλώνουν ότι οι διαφορές στην ανάπτυξη των αναδυόμενων θα βελτιωθούν έναντι των αναπτυγμένων έως το 2022.
Ωστόσο, αυτή η βελτίωση δεν οφείλεται σε μια παγκόσμια ανοδική ανάπτυξη (όπως συνέβαινε σε προηγούμενες περιόδους της διαφορικής βελτίωσης της ανάπτυξης των αναδυόμενων) αλλά μάλλον από μια απότομη επιβράδυνση των αναπτυγμένων οικονομιών.
Σε μικρο επίπεδο, υπάρχουν λίγοι πιο ρόδινοι δείκτες για τις αναδυόμενες, συμπεριλαμβανομένων των ευρύτερων κερδών ανά μετοχή (EPS) σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ιδιαίτερα σε τομείς με εγχώριο προσανατολισμό.
Τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών έχουν επίσης περισσότερες κυκλικές ανοχές σε σύγκριση με εκείνα στις αναπτυγμένες.
Σε αντίθεση με την ανάκαμψη μετά την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, στην οποία οι ισολογισμοί των αναδυόμενων «αυξήθηκαν» γρήγορα σε σχέση με των αναπτυγμένων και πιθανόν να εξασθένησαν την επακόλουθη ανάπτυξη, οι ισολογισμοί και στις δύο περιοχές φαίνονται εξίσου υγιείς.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης